“Ik ben geen dokter Rossi maar heb wel een vergelijkbaar beroep”

Eveline Stallaart - Even tussen ons
Gezien op 15 maart 2024, Het Park in Hoorn
Geschreven door Emma Breed


“Ik denk dat we allemaal stiekem onderschatten hoe belangrijk seks is” vertelt Eveline het publiek in Hoorn. Het is vrijdagavond en ik zit in Schouwburg het Park, voor nu even de ‘pop-up’ praktijk van Eveline Stallaart, “net zoals in het echt”. 

Mens kom uit je hoofd en ga in je lijf
Ik geloof er zelf heilig in dat praten over seks niet raar hoeft te zijn terwijl dit niet voor iedereen de norm is. Maar juist dit, deze show, is het moment om al je prangende vragen te stellen. Ik heb er heel veel van opgestoken. Wist jij dat porno kijken superlekker is voor ons brein, maar niet voor de seks, dat een satisfyer nooit kan tippen aan je partner en dat we ‘het’ echt niet zo vaak doen als we in de kroeg vertellen? De meest gestelde vraag in haar praktijk? “Ik heb niet meer zo’n zin, wat moeten we doen?”

Dokter Rossi
Met anekdotes uit haar praktijk breekt Eveline het ijs: Zo vroeg zij aan een cliënte hoe het met de clitoris ging: “geen idee, mijn man doet altijd de tuin”. Een voorteken van hoeveel mensen een bijzondere naam hebben voor hun geslachtsdeel. Gaat de voorstelling dan alleen over seks? Naast de nodige praktische tips en tools krijg je ook een inkijkje in het leven van de seksuoloog. Hoe Eveline zich op jonge leeftijd zelf verdiepte in seksuele voorlichting tot hoe zij het uiteindelijk schopte tot seksuoloog.

Moraal van het verhaal “Kom uit je hoofd en ga in je lijf”. Aan het eind van de show is het tijd voor een drankje en heb je de mogelijkheid om het gelijknamige boek “Even tussen ons” door Eveline Stallaart te laten signeren. 

Eveline Stallaart is bekend van tv bij ‘Married at first sight’ en RTL Boulevard en staat 22 maart in het Kennemer Theater met haar show ‘Even tussen ons’