Kaartverkoop

Openingstijden kassa

 • Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur
 • 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Zomersluiting theaterkassa
Deze zomer is de theaterkassa gesloten van zaterdag 20 juli tot en met dinsdag 3 september. Heeft u in deze tijd vragen? Mail dan naar info@kennemertheater.nl. Het kan in deze periode langer duren voor u antwoord krijgt.

Annuleren of omruilen theaterkaarten

 • Uitsluitend mogelijk tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling. Houd rekening met onze openingstijden!
 • Voor het annuleren of omruilen van plaatsbewijzen brengen wij een bedrag van € 1,50 per ticket in rekening. Administratiekosten en verzendkosten worden niet vergoed.
 • U kunt uw plaatsbewijs omruilen voor die van een andere voorstelling of inwisselen voor een Tegoedbon.
 • U kunt zelf uw tickets annuleren in de Mijn Theater omgeving en krijgt dan, conform onze annuleringsvoorwaarden, automatisch een tegoedbon.

Betaalwijzen

 • Online + betaallink: iDEAL, Bancontact, LEV-pas (kies de LOKALE Cadeaukaart), Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart, Tegoedbon (uitgifte na augustus 2020) en Corona voucher.
 • Aan de theaterkassa: contant, pinbetaling, creditcard, LEV-pas, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart, Coronavoucher, Theaterbon of een Tegoedbon van het Kennemer Theater.

Bijkomende kosten

 • Administratiekosten: bij online of telefonische reservering wordt € 2,50 per order in rekening gebracht.
 • Verzendkosten: indien u de tickets per post wilt ontvangen wordt € 1,50 per order in rekening gebracht.

Cadeaukaart
Het Kennemer Theater heeft een speciale editie van de Podium Cadeaukaart in de eigen huisstijl ontwikkeld. De Kennemer Theater Podium Cadeaukaart is te koop bij de theaterkassa en online. De Podium Cadeaukaart is nu online te verzilveren.

Coronavoucher / Tegoedbon
De coronavoucher blijft onbeperkt geldig en is te gebruiken om opnieuw tickets te kopen. Kies online bij Betaling Gebruik Kennemer Theater Tegoedbon en voer de vouchercode in. Geef bij telefonisch reserveren of aan de theaterkassa de vouchercode door. De waarde van de voucher wordt van het totaal bedrag afgeschreven. De eventuele restwaarde blijft op de voucher staan.

Mijn Theater omgeving
In de Mijn Theater omgeving kunt u zelf zien voor welke voorstellingen u kaarten heeft, hoeveel tegoedbonnen en/of vouchers u heeft en voor welke voorstellingen u op de wachtlijst staat.

 • U kunt de aangekochte tickets terugvinden en (opnieuw) afdrukken.
 • U kunt tickets annuleren en krijgt dan, conform onze annuleringsvoorwaarden, automatisch een tegoedbon.
 • U heeft direct inzicht in actuele informatie over coronavouchers en tegoedbonnen (uitgifte na augustus 2020): saldo en code.
 • U kunt uw persoonlijke gegevens raadplegen en zelfstandig actualiseren.

Kijk hier voor een uitleg en de mogelijkheden van Mijn Theater omgeving. 

Reserveringsmethode
Via de website kennemertheater.nl/programma, telefonisch via (0251) 221453 en aan de theaterkassa.

Reservering voldoen via een betaallink
Bij telefonische reserveringen sturen wij u een betaallink toe voor de tickets die wij voor u in optie zetten. De reservering vervalt wanneer u:

 • de reservering niet binnen 72 uur voldoet.
 • de betaallink aanklikt, maar de betaling niet direct afmaakt.

Reservering voldoen bij de theaterkassa
Indien u uw telefonische reservering aan de theaterkassa wilt betalen, blijven de gereserveerde tickets 14 dagen gereserveerd staan. In geval van een uitverkochte voorstelling houden wij de tickets maximaal 48 uur vast. Tickets die op de dag van de voorstelling worden gereserveerd, dienen uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de voorstelling afgehaald te worden. Niet afgehaalde tickets worden zonder bericht geannuleerd en doorverkocht.

Rolstoelen
Het theater en de overige ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelen. In beide zalen is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn vooraf te reserveren en worden verkocht op basis van beschikbaarheid. Het balkon is niet toegankelijk voor rolstoelen. Een rolstoelplaats dient u bij voorkeur te reserveren in combinatie met een plaats voor een begeleider. Via de website is het niet mogelijk om een rolstoelplaats te reserveren.

Slechthorenden
Slechthorenden kunnen kosteloos gebruik maken van de Sennheiser infrarood installatie door middel van een kinbeugel (frequentie 2.3 MHz). Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan deze tijdig bij de kassa te reserveren.

Stoelenplannen
Voor een overzicht van de rij- en stoelindeling van de zalen kunt u hieronder het stoelenplan bekijken:

Toegang voor baby's
Wij verzoeken u op uw voorstellingsavond / middag oppas te regelen. Ook als het een jeugdvoorstelling betreft, die u bezoekt met eventueel het oudere broertje of zusje. De leeftijden bij jeugdvoorstellingen geven aan vanaf welke leeftijd de voorstelling geschikt is. Een huilende baby kan voor de andere bezoekers (met hun kinderen) storend zijn. Heeft u onverhoopt toch uw baby mee tijdens een jeugdvoorstelling dan zal aan u gevraagd worden een kaartje voor de baby te kopen.

Tickets

 • E-tickets: deze ontvangt u automatisch via uw e-mail wanneer u de reservering heeft betaald. Download de Ticketmatic App op uw smartphone en toon eenvoudigweg uw (e-)tickets met daarop het rij- en stoelnummer vóór binnenkomst van de zaal. Het is niet meer nodig om ze te printen.
 • Hardcopy ticket: bij reservering aan de theaterkassa. Bij verlies van uw plaatsbewijs kunt u bij de kassa een kopiekaart aanvragen. De kosten bedragen € 1,50 per ticket.

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich via de website of telefonisch via (0251) 221453 op de wachtlijst laten plaatsen. Als er vervolgens tickets beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. Uiteraard kunnen wij geen garanties geven voor het alsnog verkrijgen van tickets.

Weet waar je koopt
Alleen met tickets die zijn gekocht via de formele en erkende organisaties loopt u geen risico om te veel te betalen. Bij de volgende sites kunt u wel veilig kaarten bestellen:

 • Kennemer Theater - onze eigen website
 • De Nationale Theaterkassa – voorverkoopadres voor diverse theaters
 • ANWB – via de Kampioen worden theaterkaarten van het Kennemer Theater aangeboden, exclusief voor leden van de ANWB

Let goed op: er zijn steeds meer onofficiële verkooppunten waar ze kaarten proberen te verkopen tegen woekerprijzen. Helaas zijn deze tickets niet altijd geldig en vaak is de ticketprijs veel te hoog. We raden zeer sterk af om tickets te kopen via de onderstaande websites, dit zijn geen officiële verkooppunten en wij kunnen niet garanderen dat de tickets die zij verkopen geldig zijn:

www.topticketshop.nl
www.onlineticketshop.nl
www.ticketplace.nl
www.tixtrader.nl
www.ticketsnederland.nl
www.ticketunlimited.nl
www.4alltickets.nl
www.kaartverkoop.nl
www.viagogo.com
www.stubhub.nl

Wil je zeker weten dat jouw ticket geldig is en dat je de juiste prijs betaalt, koop dan alleen kaarten via onze website. Het Kennemer Theater is niet verantwoordelijk voor tickets die gekocht zijn via niet-officiële verkoopkanalen. Meer informatie op www.weetwaarjekoopt.nl.