Algemene voorwaarden

Annuleren of omruilen tickets

 • Uitsluitend mogelijk tot 48 uur voor aanvang van de voorstelling. Houd rekening met onze openingstijden!
 • Voor het annuleren of omruilen van plaatsbewijzen brengen wij een bedrag van € 1,50 per ticket in rekening.
 • U kunt uw plaatsbewijs omruilen voor die van een andere voorstelling of inwisselen voor een Tegoedbon.

Beeld- en geluidsopnames
Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling zelf foto-, film, video- of geluidsopnames te maken, zonder uitdrukkelijke toestemming van het theater of de producent. Het gebruik van flitsapparatuur wordt als zeer hinderlijk ervaren en is derhalve verboden. Mobiele telefoons dienen uit te staan tijdens de voorstelling.

Betaalwijzen

 • Online + betaallink: iDEAL, Bancontact, LEV-pas (kies de LOKALE Cadeaukaart), Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart, Tegoedbon van het Kennemer Theater (uitgifte na augustus 2020) en Coronavoucher van het Kennemer Theater.
 • Aan de theaterkassa: contant, pinbetaling, creditcard, LEV-pas, Nationale Kunst & Cultuur Cadeaukaart, Podium Cadeaukaart, VVV Cadeaukaart, Coronavoucher van het Kennemer Theater, Theaterbon of een Tegoedbon van het Kennemer Theater.

Bezoekersvoorwaarden
Het Kennemer Theater hanteert de algemene bezoekersvoorwaarden van de VSCD. Deze liggen ter inzage bij de theaterkassa of hier te lezen.

Bijkomende kosten

 • Administratiekostenen: bij online of telefonische reservering wordt € 2,50 per order in rekening gebracht.
 • Verzendkosten: indien u hardcopy tickets per post wilt ontvangen wordt € 1,50 per order in rekening gebracht.

Blokkades
Om een optimale sfeer te creëren in de zaal, zijn er delen van de zaal en het balkon in eerste instantie gesloten voor de verkoop.
Er zit een blokkade in het verkoopsysteem die ervoor zorgt dat u geen stoelen kun selecteren als er daardoor een losse stoel overblijft.

CJP-tarief
Het Kennemer Theater hanteert een standaard korting voor CJP-pasleden. Met een CJP-pas krijgt u 10% korting op alle voorstellingen in het Kennemer Theater. U dient zelf bij de bestelling aan te geven of er sprake is van CJP-korting. Na betaling kunnen geen kortingen meer worden verwerkt. Bij bezoek aan het theater dient de pas meegenomen te worden.

Consumpties
Het is niet toegestaan om consumpties mee te nemen in de zaal of op het balkon.

Coronavoucher
De coronavoucher blijft onbeperkt geldig en is te gebruiken om opnieuw tickets te kopen. Kies online bij Betaling Gebruik Kennemer Theater Tegoedbon en voer de vouchercode in. Geef bij telefonisch reserveren of aan de theaterkassa de vouchercode door. De waarde van de voucher wordt van het totaal bedrag afgeschreven. De eventuele restwaarde blijft op de voucher staan.

Garderobe en drankje in de pauze
Het entreebewijs is inclusief een vaste toeslag voor garderobe en een consumptie in de pauze of na afloop indien er geen pauze is. Dit voorkomt lange wachttijden aan het buffet. De toeslag bedraagt voor de Grote Zaal € 4,60 en voor de Kleine Zaal € 4,00 deze is verwerkt in de toegangsprijs. U kunt een keuze maken uit koffie, thee of het Hollands drankenassortiment. Voor de jeugd- en jongerenvoorstellingen geldt een gereduceerde toeslag van € 2,50. U kunt hiervoor uitsluitend koffie, thee of frisdrank verkrijgen. Op uitdrukkelijk verzoek van het gezelschap is het mogelijk dat er geen pauzedrankje of garderobe bij uw ticket is inbegrepen.

Jassen
Op last van de brandweer is het niet toegestaan uw jas in de zaal of op het balkon mee te nemen.

Klachten of suggesties
Indien u niet tevreden bent of suggesties heeft voor het verbeteren van onze service, horen wij dit graag. U kunt bij de receptie een formulier verkrijgen waarop u uw klacht of suggestie kwijt kunt. Wij zullen uw opmerkingen uiteraard met zorg behandelen.

Literaire ontmoetingen
Het Kennemer Theater, Bibliotheek IJmond Noord en The Read Shop Beverwijk presenteren dit seizoen opnieuw een serie literaire avonden. Bekende auteurs/schrijvers lezen voor uit eigen werk en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. De literaire avonden worden ook als serie aangeboden met een aantrekkelijke korting. 

Openingstijden Theaterkassa
Woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en één uur voorafgaand aan de voorstelling.

Podium Cadeaukaart
Het Kennemer Theater heeft een eigen Podium Cadeaukaart! Deze speciale editie van de Podium Cadeaukaart is net als de bekende rode Podium Cadeaukaart ook 3 jaar geldig én online te verzilveren. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa of online.

Programmawijzigingen
Organisatoren en impresariaten behouden zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de in deze brochure vermelde programma’s. Alle gegevens zijn onder voorbehoud.

Reprise
Staat er reprise bij een voorstelling dan betekent dit dat de voorstelling in een vorig seizoen al in het Kennemer Theater te zien is geweest.

Reserveringsmethode
Via de website kennemertheater.nl, telefonisch via (0251) 221453 en aan de theaterkassa. 

Reservering voldoen via een betaallink
Bij telefonische reserveringen sturen wij u een betaallink toe voor de tickets die wij voor u in optie zetten. De reservering vervalt wanneer u:

 • de reservering niet binnen 72 uur voldoet.
 • de betaallink aanklikt, maar de betaling niet direct afmaakt.

Reservering voldoen bij de theaterkassa
Indien u uw telefonische reservering aan de theaterkassa wilt betalen, blijven de gereserveerde tickets 14 dagen gereserveerd staan. In geval van een uitverkochte voorstelling houden wij de tickets maximaal 48 uur vast. Tickets die op de dag van de voorstelling worden gereserveerd, dienen uiterlijk drie kwartier voor aanvang van de voorstelling afgehaald te worden. Niet afgehaalde tickets worden zonder bericht geannuleerd en doorverkocht.

Roken
Alle ruimten binnen het Kennemer Theater zijn rookvrij.

Speciale plaatsen

 • Rolstoelplaatsen: het theater en de overige ruimten zijn toegankelijk voor rolstoelen. In beide zalen is een beperkt aantal rolstoelplaatsen beschikbaar. Deze plaatsen zijn vooraf te reserveren en worden verkocht op basis van beschikbaarheid. Het balkon is niet toegankelijk voor rolstoelen. Een rolstoelplaats dient u bij voorkeur te reserveren in combinatie met een plaats voor een begeleider. Rolstoelplaatsen zijn uitsluitend te reserveren via de theaterkassa.
 • Slecht ter been: wanneer u dit aangeeft bij uw reservering, wordt er samen met u naar een geschikte plaats gezocht.
 • Slechthorend: slechthorenden kunnen kosteloos gebruik maken van de Sennheiser infraroodinstallatie door middel van een kinbeugel (frequentie 2.3 MHz). Om teleurstelling te voorkomen raden wij u aan deze tijdig bij de kassa te reserveren.

Stoelverhogers
Voor kinderen beschikt het Kennemer Theater over een beperkt aantal stoelverhogers. Op het balkon zijn stoelverhogers niet toegestaan.

Tegoedbon (uitgifte na augustus 2020)
De Tegoedbon (uitgifte na augustus 2020) blijft onbeperkt geldig en is te gebruiken om opnieuw tickets te kopen. Kies online bij Betaling Gebruik Kennemer Theater Tegoedbon en voer de vouchercode in. Geef bij telefonisch reserveren of aan de theaterkassa de vouchercode door. De waarde van de voucher wordt van het totaal bedrag afgeschreven. De eventuele restwaarde blijft op de voucher staan.

Tickets

 • E-tickets: deze ontvangt u automatisch wanneer u de reservering heeft betaald.
 • Hardcopy ticket: bij reservering aan de theaterkassa. Bij verlies van uw plaatsbewijs kunt u bij de kassa een kopiekaart aanvragen. De kosten bedragen € 1,50 per ticket.

Toegang tot voorstelling

 • Laatkomers: het gezelschap heeft het recht om laatkomers te weigeren of op een later, door hen gekozen moment binnen te laten komen. Voorstellingen beginnen stipt op tijd. Laatkomers kunnen geen aanspraak maken op de gereserveerde plaats en/of enige vorm van restitutie.
 • Overlast: het Kennemer Theater behoudt zich te allen tijde het recht voor gasten te weigeren of de toegang te ontzeggen wanneer de gast overlast veroorzaakt.

Toegang voor baby's
Wij verzoeken u op uw voorstellingsavond / middag oppas te regelen. Ook als het een jeugdvoorstelling betreft, die u bezoekt met eventueel het oudere broertje of zusje. De leeftijden bij jeugdvoorstellingen geven aan vanaf welke leeftijd de voorstelling geschikt is. Een huilende baby kan voor de andere bezoekers (met hun kinderen) storend zijn. Heeft u onverhoopt toch uw baby mee tijdens een jeugdvoorstelling dan zal aan u gevraagd worden een kaartje voor de baby te kopen.

Try-out
Staat er try-out bij de voorstelling dan betekent dit dat de voorstelling in ontwikkelingsfase is.

Verantwoordelijkheid
De directie van het theater gaat ervan uit dat u op de hoogte bent van de op deze website genoemde voorwaarden en verwacht dat u deze naleeft. Bij grove nalatigheid behoudt de directie zich het recht voor om de bezoeker de toegang tot het theater en de voorstelling te weigeren.

Voorbespreking
Dit seizoen verzorgen we bij sommige voorstellingen een voorbespreking. Tijdens de voorbespreking wordt de voorstelling toegelicht door een deskundige. De voorbespreking begint een uur voor aanvang van de voorstelling en is gratis toegankelijk voor iedereen met een plaatsbewijs.

Wachtlijst
Als een voorstelling is uitverkocht, kunt u zich via de website of telefonisch via (0251) 221453 op de wachtlijst laten plaatsen. Als er vervolgens tickets beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. Uiteraard kunnen wij geen garanties geven voor het alsnog verkrijgen van tickets.