"Stefan is goed in het vertellen van verhalen, het neerzetten van typetjes en hij is muzikaal."

Stefan Hendrikx - Who's the man
Gezien op 20 april 2024, Theater de Kaasfabriek in Wormer
Geschreven door Madelon de Waal

 

In een knusse theaterzaal zit ik samen met een vriendin op de tweede rij. Heel tactisch is zij achter een lange man gaan zitten, ik heb een lege stoel voor mij. Toch een beetje spannend bij een cabaretvoorstelling. Het zaallicht gaat uit, de spots op het podium aan. Stefan Hendrikx komt energiek het podium op en er is meteen positieve interactie met het publiek. Een gesprekje met een man op de eerste rij en een vijftienjarige jongen een paar rijen achter mij over vechten met zwanen tot de dood. Ik durf weer rechtop te zitten.

Who’s the man is de debuutvoorstelling van Stefan Hendrikx. Het is een sterke show met een goede opbouw. Onderwerpen die aan het begin geïntroduceerd worden, vinden hun weg terug op verschillende momenten in grappige sketches, muzikale stukken en persoonlijke verhalen. Wat voor een man is Stefan? Wat voor mannen kent hij? En wat voor man wil hij eigenlijk zijn? Deze vragen vormen de rode draad van de voorstelling.

Wat ik daarop kan antwoorden is dat ik Stefan een veelzijdig cabaretier vind. Hij is meer dan één man op het podium. Stefan is goed in het vertellen van verhalen, het neerzetten van typetjes en hij is muzikaal. Tijdens de voorstelling maakt hij gebruik van een keyboard en loopstation om zichzelf tijdens het zingen te begeleiden. De muziek wordt gebruikt om de show te verbinden en onderwerpen op een andere manier te benaderen.

Van begin tot eind waren zowel mijn vriendin als ik geboeid. We hebben heel veel gelachen en op momenten was ik zelfs een beetje ontroerd. Dat kwam omdat we echt een kijkje in de wereld van Stefan kregen. Dit maakt de voorstelling voor mij authentiek.

Kortom, de voorstelling Who’s the man is een aanrader voor iedereen. Ik zou zo weer op de tweede rij gaan zitten.

Stefan Hendrikx is vrijdag 10 mei te zien in het Kennemer Theater