Drums United

Birth of the Beat
De geschiedenis van de trommel in een ritmische tijdmachine
vr 20 okt 2023 20:15 uur - 21:30 uur
vr 20 okt 2023
20:15 uur - 21:30 uur
  • vr 20 okt 2023
    20:15 uur - 21:30 uur
    Grote Zaal
  • Alle genoemde prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe (tenzij anders vermeld) en excl. € 2,50 administratiekosten per order.

De internationaal befaamde topdrummer Lucas van Merwijk reist al zijn halve leven de wereld over, op zoek naar de oorsprong van de drums. Vanaf het begin van de evolutie heeft de mens zich vanuit het Afrikaanse continent over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen. De trommel reisde mee naar Zuid-Amerika, Azië, Noord-Amerika en Europa. Drums en ritme kennen we tegenwoordig in allerlei vormen en variaties, van eenvoudige Afrikaanse drums tot uitgebreide drumsets en drumcomputers. Veel van ons ritmische DNA bleef echter onveranderd en is terug te vinden in de muziek die we dagelijks horen. Drums United toont de fascinerende wereldreis die percussie en de mens maakten. Zang en dans zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en zijn dan ook volop vertegenwoordigd in ‘Birth of the Beat’. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden, die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Credits

drums en percussie: Lucas van Merwijk | oosterse percussie: Alper Kekeç | latin percussie: Marco Toro  | Afrikaanse percussie: Moussé Pathé | tabla’s: Niti Ranjan Biswas