Kennemer Theater
Pascale van Reijn

Splinter Chabot

Literaire ontmoeting
Extra voor liefhebbers: 'Queer Pubquiz' en pizza
di 15 nov 2022 20:00 uur
di 15 nov 2022
20:00 uur
  • di 15 nov 2022
    20:00 uur
    Kleine Zaal
  • Alle genoemde prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe (tenzij anders vermeld) en excl. € 2,50 administratiekosten per order.

Sinds september presenteert Bibliotheek IJmond Noord samen met het Kennemer Theater in de Kleine Zaal maandelijks op een dinsdagavond een Literaire Ontmoeting met een bekende schrijver. Op 15 november is Splinter Chabot te gast. In april verscheen zijn boek ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’.

Bestel Serie Literaire Ontmoetingen

Over ‘als de Hemel genoeg ruimte heeft’
Vrienden Magnus en Elias zijn elkaars tegenpolen: Magnus galoppeert door het leven, Elias kijkt toe hoe Magnus de wereld naar zijn hand zet. Ze besluiten samen op reis te gaan door een land dat lang geleden betoverend is geweest. De route is uitgestippeld, de bestemming staat vast. Onderweg komen ze voor de grootste keuzes uit hun leven te staan.
Hoewel Magnus in het zonlicht lijkt te leven, is er schaduw in zijn hoofd. Elias ontdekt dat hoe dicht je ook bij iemand komt, uiteindelijk iedereen alleen is met zijn gedachten.
als de Hemel genoeg ruimte heeft is een overdonderende, sprookjesachtige roman over onvoorwaardelijke vriendschap, twijfel en eenzaamheid. Maar bovenal over verlangen en vrijheid.

Over Splinter en zijn werk
Splinter Chabot (1996) is schrijver, programmamaker en politicoloog. In maart 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen, een ontdekkingstocht naar hoe je jezelf kan zijn. Dat boek werd een bestseller. In 2021 deed Splinter mee aan het populaire tv-programma Wie is de Mol? 

Over zijn werk
Bekijk voor meer informatie bijvoorbeeld het Wikipedia-artikel over Splinter.

Vooruitblik
Documentairemaker en toneelregisseur Michiel van Erp gaat Splinters romandebuut Confettiregen verfilmen.

In de collectie
Boeken van Splinter in de collectie van Bibliotheek IJmond Noord vind je hier

Extra voor liefhebbers: 'Queer Pubquiz' en pizza
Wil je deze avond een totale ‘regenboogervaring’? Een avond waarbij gezelligheid en ontmoeten voorop staan. Meld je dan ook aan voor de Queer Pubquiz. Het wordt een quiz vol LHBTIQ+-gerelateerde vragen over muziek, film, geschiedenis en nog veel meer! De quiz wordt gespeeld in teams van vier personen. Je kunt je als team aanmelden of individueel, dan zorgen wij dat je in een team geplaatst wordt. Er is plaats voor maximaal 20 personen dus meld je snel aan. We sluiten de pubquiz af met een gezamenlijke pizzamaaltijd. Daarna gaan we door naar de literaire ontmoeting met Splinter Chabot. De meerprijs voor deelname aan de pubquiz in combinatie met de pizzamaaltijd inclusief een drankje bedraagt € 10,-.