Marie Cecile Thijs

Toneelgroep Maastricht

De Kersentuin
Een komedie in vier bedrijven
za 6 mei 2023 20:15 uur
za 6 mei 2023
20:15 uur
  • za 6 mei 2023
    20:15 uur
    Grote Zaal
  • Alle genoemde prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe (tenzij anders vermeld) en excl. € 2,50 administratiekosten per order.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. 

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Video-inleiding
In de video-inleiding vertellen regisseur vertellen Michel Sluysmans (regie), Jibbe Willems (tekst) en acteurs Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Nick Renzo Garcia en Quiah Shilue meer over De Kersentuin. Bekijk de video-inleiding via Youtube of Vimeo.

De podcast Kersentijd
Een podcast over alle thematieken van De Kersentuin. Een podcast over de veranderende wereld, het klimaat dat in de fik staat, de radicale tijden waar we nu voor staan en het achterlaten van het verleden.

Onderdeel van:
Serie Toneel
Bram Willems en Romy Treebusch