Eric van Nieuwland

The Legends

ft. Michael Varekamp, Tess Merlot & Wiboud Burkens
met gratis inleiding
vr 10 feb 2023 20:15 uur - 22:20 uur
vr 10 feb 2023
20:15 uur - 22:20 uur
  • vr 10 feb 2023
    20:15 uur - 22:20 uur
    Pauze 21:00 uur
    Grote Zaal
  • Alle genoemde prijzen zijn incl. pauzedrankje en garderobe (tenzij anders vermeld) en excl. € 2,50 administratiekosten per order.

Zanger/ trompettist Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens vormen samen al jaren het kloppend hart van The Legends. In hun tiende avondvullende theaterprogramma nemen zij het publiek mee in een eigenzinnige tocht langs hun helden in de betoverende muziektheatervoorstelling: Helden van Toen. 

Kleurrijke personages die een constante inspiratiebron vormen in het oeuvre van The Legends spelen in deze muzikale voorstelling de hoofdrol: Chansonnière Tess Merlot zwijmelde als kind bij de films van Walt Disney, Wiboud Burkens leefde voor de soul van Stevie Wonder en Michael Varekamp droomde ervan in de voetsporen te treden van zijn eerste zwarte rolmodel, Louis Armstrong. We hebben nu eenmaal allemaal helden nodig. Fenomenen als Jacques Brel, Frank Sinatra, Ramses Shaffy, Doris Day, Toon Hermans, Picasso, Karel Appel, Spike Lee en Mohammed Ali voorzien het leven elke dag opnieuw van een gouden randje.

The Legends omringen zich ook in dit programma weer met topmuzikanten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben op de internationale podia. Evergreens zoals ‘Love Me Tender’, ‘One for My Baby’ en ‘Ne me quitte pas’ zullen dan ook zeker niet ontbreken in dit spetterende programma.

Speciaal voor deze jubileumvoorstelling slaan zij de handen ineen met regisseur en theaterlegende Karel de Rooij die eerder samenwerkte met Percossa en de Ashton Brothers. Deze daagde hen uit om meer dan ooit zichzelf te laten zien in dit meeslepende persoonlijke programma.

Gratis* inleiding van 19.15 - 19.45 uur
De inleiding zal worden gegeven door Michael Varekamp en Wiboud Burkens, de producenten, bedenkers en muzikanten van de voorstelling. Gedurende een klein halfuur zullen zij een kijkje achter de schermen geven over het tot stand komen van deze voorstelling en leuke anekdotes vertellen over de voorstelling.
* gratis op vertoon van kaartje voor de voorstelling