Kennemer Theater

Milo Berlijn - 'Mens erger je niet' is 18 maart 2022 te zien in het Kennemer Theater

Theaterverkenner Gemma van Thienen (64) uit Castricum heeft 'Mens erger je niet' gezien op 27 oktober 2019 in het Zaantheater in Zaandam. Lees hieronder haar ervaring!

Milo Berlijn staat voor het eerst in het theater. Bekend als horecaman en trainer/ observator neemt hij je mee naar de dagelijkse ergernissen die bij velen herkenbaar zijn. Hij benoemt voorbeelden uit de praktijk, en houd je een spiegel voor. Vooral de horecaverhalen zijn zeer grappig om te horen.

Hij confronteert en laat ons zien dat het ook anders kan, waarbij hij regelmatig interactie vraagt van het publiek. Milo improviseert adrem met de reacties die ruimschoots gegeven werden.

Eigenlijk is het een show die een soort levensles uitdraagt: Doe ’s lief! Waarom zeggen we elkaar niet vaker gedag als we een trein of bus in stappen? Of bekijk het eens van een ander kant als je b.v. in de file staat. Hij geeft je een aantal oplossingen om het voor iedereen leuker te maken.

Daarbij komt hij op mij wel erg moralistisch over. Het publiek echter was enthousiast en maakte spontaan na afloop met anderen een praatje, wat mogelijk dan wel weer het positieve effect is van zijn show.

Waarom hij het verhaal van zijn vader verteld die dodelijk verongelukt is, was mij niet duidelijk geworden. Moest hij zijn kwetsbaarheid tonen? Het paste namelijk niet in het geheel.

Op het decor staat een grote dobbelsteen en een aantal gekleurde pionnen. Meer is er ook niet nodig. Na afloop geeft Milo iedereen persoonlijk nog een handdruk en een Bingo kaart mee naar huis.

Het is absoluut geen avondje cabaret, maar wel een avond met een lach en de kans om anderen beter te leren kennen.