• William Rutten

  (try-out)
  vr 1 okt 2021

  Een brutale tiener uit een klein dorpje die op eigen kracht zijn jongensdroom waarmaakt en topfotograaf wordt. Al op zijn twaalfde ontdekt William Rutten dat fotograferen zijn grote passie is. Wanneer hij een paar jaar later aan de slag gaat bij ‘Hitkrant’, slaagt hij erin om elke wereldster voor zijn lens te krijgen.

  In dit bijzondere theatercollege vertelt William Rutten de meest hilarische (backstage) belevenissen en boeiende avonturen aan de hand van zijn allermooiste foto’s. Daarnaast zal William uiteraard praten over fotografie: hoe krijg je ‘het perfecte plaatje’ en wat komt daar allemaal bij kijken.

  Fotograaf William Rutten (1970) focust zich al decennialang op de nationale en internationale entertainmentindustrie. Met zijn eerlijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen wist al hij vele grote sterren der aarde op de gevoelige plaat vast te leggen. Zowel op locatie als in zijn fotostudio in 
  ‘s-Graveland komt hij beeld na beeld origineel en verrassend uit de hoek. Daarnaast is William regelmatig te zien op TV in onder andere ‘RTL Boulevard’ en ‘Het Perfecte Plaatje’ (RTL4).

 • Lonneke Dort

  Allemaal of niemand (try-out)
  Grillige, schurende en oergeestige observaties
  vr 1 okt 2021

  In ‘Allemaal of niemand’ geeft de winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2017 met een gezonde dosis bluf ruimte aan al haar grillige, schurende en oergeestige observaties.
  Ze lijkt zo vriendelijk, maar als Lonneke Dort een akkoord aanslaat, trekt ze je mee in een wereld vol gevaar. Hoewel ze dolgraag ja wil zeggen, zegt Lonneke meestal nee. Ze speelt graag het spel en verlangt ernaar deel uit te maken van een groter geheel, maar kan zich moeilijk vinden in de spelregels. En toch was ze een volle week te zien in ‘De Slimste Mens’. “Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken.” (Het Parool)

  regie: Wil van der Meer

  • vr 1 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 1 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • The Music Of Sting & The Police

  Legends Remastered
  za 2 okt 2021

  De veelzijdigheid en eigenzinnigheid waarmee Sting zo beroemd geworden is, vormen de basis voor dit theaterconcert. Je hoort klassiekers uit zijn jonge-honden-dagen met The Police, zoals ‘Roxanne’ en ‘Message In A Bottle’, onvergetelijke nummers uit de tijd dat hij solo de hitlijsten aanvoerde, zoals ‘Englishman In New York’ en ‘Shape Of My Heart’, en speciale bewerkingen van bijvoorbeeld ‘Synchronicity I’ en ‘It’s Probably Me’. De band bestaat uit topmuzikanten uit de rock-, pop- en jazzwereld, onder wie leadzanger en muzikale duizendpoot Ludovique (Luc Devens). En dan is er ook nog de bijdrage van de stemkunstenaars van Rock4.

  met: Ludovique, Rock4 e.a.

 • Roy Grünewald & Esmay Usmany

  Soedah, laat maar...
  Verhalen, mooie liedjes en een proeverij van spekkoek.
  za 2 okt 2021

  Roy Grünewald vertelt hoe de Indo’s na de oorlog in Nederland terechtkwamen. Hoe ze opgevangen werden in pensions en barakken en moesten wennen aan het Nederlandse klimaat en eten. Voor velen een traumatische tijd, want er was veel onbegrip in ons land en ook tweede en derde generaties wisten soms maar moeizaam hun weg te vinden. Uiteindelijk vonden de Indo’s kracht in hun nieuwe identiteit.
  Het leverde allemaal een schat aan verhalen op, over rare gewoontes, liefdesrelaties, heimwee en verlangen. In ‘Soedah, laat maar…’ dist Grünewald deze verhalen smaakvol voor je op, ondersteund door prachtige liedjes van singer-songwriter en zangeres Esmay Usmany.

  verteller: Roy Grünewald | zang: Esmay Usmany | regieadvies: Fred Delfgaauw

  • za 2 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 2 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Dennis van Aarssen

  Swinging On A Star
  di 5 okt 2021

  Dit seizoen gaat Dennis van Aarssen opnieuw met 9 fantastische muzikanten het theater in. Na het winnen van The Voice of Holland in 2019 won Dennis in 2020 een prestigieuze Edison Jazz, de oudste muziekprijs van ons land. 

  ‘Swinging On A Star’ is een avond vol met heerlijke oude muziek en prachtige nieuwe songs. Elke dag moet gevierd worden en dat is precies waar deze voorstelling om draait. Onder begeleiding van zijn bigband speelt Dennis een verrassende combinatie van herkenbare hits van o.a. Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum en songs uit zijn eigen repertoire. Kortom, een bigband show die je gezien moet hebben! 

 • Jeroen van der Boom

  The Pianoman
  do 7 okt 2021

  Jeroen blijft een drukbezet man. Hij staat jaarlijks in een bomvolle ArenA met de Toppers, presenteert diverse succesvolle TV-shows en komt geregeld met nieuwe muziek in de hitlijsten. Hij is inmiddels een van de grootste artiesten die Nederland rijk is. In de intimiteit van het theater komt zijn enorme veelzijdigheid als artiest pas echt goed tot zijn recht.

  Hij keert daarom terug in het theater met een speciale one-man show ‘Jeroen van der Boom - Live in het Theater’. De voorstelling wordt een bijzondere, persoonlijke one-man show waarbij Jeroen het publiek meeneemt langs de vele mooie momenten uit zijn inmiddels rijke carrière. Met natuurlijk al zijn grote hits, maar ook veel interactie met het publiek. ‘Jeroen van der Boom – Live in het Theater’ wordt een ultiem muzikaal feest! (op de 1,5 meter uiteraard).

 • Roué Verveer

  "Zo Goed Als Nieuw"
  Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch
  vr 8 okt 2021

  Roué Verveer is een cabaretier die nergens problemen in ziet, daar grappen over maakt en zo elke zaal plat speelt. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis. Niet voor niets behoort Verveer al jaren tot de grote jongens in cabaretland.
  ‘Zo goed als nieuw’, zijn negende avondvullende programma, wordt weer op-en-top Roué. Niks geen gekke dingen, gewoon zoals je hem gewend bent: optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch. Koop je kaarten en zet je schrap voor een zo goed als nieuwe portie vlijmscherpe humor, slimme improvisaties, genadeloze zelfspot en hier en daar een kritische noot. Alvast warmdraaien? Beluister dan de eerdere shows van Roué op Spotify.

  LET OP: Deze voorstelling bevat een voorprogramma verzorgd door een opkomend cabarettalent! Roué heeft deze cabaretier zelf uitgekozen en hoopt dat u dit leuke extraatje kunt waarderen. Degene die vanavond in het voorprogramma staat is: Yunus Aktas.

  www.roueverveer.nl

  • vr 8 okt 2021 20:15 uur - 21:45 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • vr 8 okt 2021 20:15 uur - 21:45 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • de ROCKY HORROR SHOW

  Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan, Yoran de Bont e.a.
  De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag!
  wo 13 okt 2021

  De ROCKY HORROR SHOW is een absolute must-see. Een wereldwijd fenomeen genomineerd voor vijf Tony Awards. In deze krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

  De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

  script en muziek: Richard O’Brien | regie: Martin Michel | vertaling: Jeremy Baker | choreografie: Chiara Re | spel: Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan, Yoran de Bont e.a. 

  • wo 13 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • wo 13 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • Off the Wall

  Michael Jackson Tribute
  vr 15 okt 2021

  Of je nu fan bent van het eerste uur of voor het eerst kennis maakt met de creativiteit van Michael Jackson, één ding is zeker: tijdens Off the Wall kan niemand stil blijven zitten of staan! 

  Off the Wall is een wervelende show waarin het briljante en wereldberoemde repertoire van The King of Pop centraal staat. Geheel in de stijl van Michaels laatste show ‘This Is It’ wordt het publiek ondergedompeld in een spectaculaire popbelevenis. Leadzanger Milton Wijngaarde (o.a. bekend van de R&B-groep Roméo) brengt samen met topmuzikanten, backingvocalisten en geweldige dansers een hommage aan Michael Jackson op een uitzonderlijk muzikaal niveau!

  Na afloop verzorgt Radio 10 een feestelijke afterparty in de foyer! 

  • vr 15 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 15 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Marjolijn Touw en Frans Mulder

  Samen Solo
  vr 15 okt 2021

  Musicalster, zangeres en actrice Marjolijn Touw kreeg voor haar solovoorstelling ‘Marjolijn Touw houdt van jou’ veel lof en een vier sterren recensie in De Volkskrant (Hein Janssen). 

  Theatermaker Frans Mulder oogstte met zijn jubileumprogramma ‘Zeilen Op De Wind Van Vandaag’, dat hij in september 2020 samen met musicus Marco Braam in het DeLaMar theater in Amsterdam speelde, veel succes. 

  In ‘Samen Solo’ brengen Touw en Mulder de hoogtepunten van die twee voorstellingen bij elkaar. Het zijn verhalen over twee levens die bijzonder veel raakvlakken hebben.

  Marjolijn vertelt, met als leidraad haar vele musicalrollen, haar levensverhaal. Frans blikt openhartig terug (en vooruit) op een leven lang theater.

  • vr 15 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 15 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Rumag Theater-Event

  Rumag de internetsensatie nu live in het theater!
  za 16 okt 2021

  RUMAG gaat het theater in en het wordt gegarandeerd kut!

  De stem die al jouw diepste verlangens hardop uitspreekt en jouw gedachten altijd lijkt te kunnen lezen krijgt een eigen theatertour. Met meer dan een miljoen volgers is RUMAG het grootste social media platform van Nederland en is het de hoogste tijd dat we naar jullie toekomen.

  Van de haat aan je ex naar de liefde voor fastfood tot de gedeelde haat voor die ene collega. Tijdens de theatertour komt alles terug zoals je dat van RUMAG gewend bent. De RUMAG theatertour zal als een belevenis aanvoelen en dat komt mede doordat René Watzema de tour zal dragen en hosten. 

  Een gezonde mix van het randje opzoeken en er net overheen gaan. Een show waarin alle dagelijkse onderwerpen zoals: humor, seks, kleding en lifestyle aan bod komen. Wat er ook besproken wordt, we hebben overal een mening over en voor alles een oordeel klaar.

  Met elkaar zoeken wij elke show naar de RUMAG’er van de avond in de zaal en dat alles door gebruik van de gangbare quotes. Daarbuiten zullen er elke show gasten zijn vanuit de showbizz op het gebied van muziek en humor.

  • za 16 okt 2021 20:15 uur - 22:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 16 okt 2021 20:15 uur - 22:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen (7+)

  Meneer Monster
  Volkomen geschifte familievoorstelling naar de megapopulaire bestseller.
  wo 20 okt 2021

  Ze zijn weer terug! Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’, dat de ZAPP Theaterprijs en een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog stommer stuk. Andy en Terry’s boomhut is nu 52 verdiepingen hoog en bevat zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. En dat is maar goed ook, want ze moeten een groot raadsel oplossen; Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen. De idioten belanden in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk en een honderd jaar durende Ninja-slakkenreis. “Na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit.” (Theaterkrant over ‘13 Verdiepingen’)

  script: Richard Tulloch, naar het boek van Andy Griffiths en Terry Denton | scenografie: Morgana Machado Marques en Dymph Boss | spel: Chris Koopman, Olaf van de Ven en Christiaan Bloem | geluidsontwerp: Stijn Hoes | techniek: Marco Koppers | beeld: Studio Matusiak | coproductie van Meneer Monster & CDP Theatre Producers

  • wo 20 okt 2021 14:00 uur - 15:10 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 20 okt 2021 16:00 uur - 17:10 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 20 okt 2021 14:00 uur - 15:10 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 20 okt 2021 16:00 uur - 17:10 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Rootsriders

  Marley75
  vr 22 okt 2021

  De Rootsriders, alom geroemd als een van de beste Bob Marley tribute bands ter wereld, bestaan dit jaar alweer 15 jaar. Een mooi moment voor een eerbetoon aan de King of Reggae zoals alleen zij dat kunnen!

  In 2020 was het namelijk 75 jaar geleden dat Bob Marley is geboren. Reden voor de Rootsriders om terug te komen met een nieuw theaterconcert waarin het beste van Bob Marley wordt gevierd! Marley75!

  In een spetterende greatest hits show laten zij zien hoe tijdloos Marley’s muziek nog altijd is. Wie kent de muziek van de populaire reggea-artiest niet? Denk aan songs als ‘I Shot The Sheriff’, ‘Get Up, Stand Up’ en ‘Is This Love’. Alle klassiekers komen voorbij dus dit wordt een show die je als liefhebber van de enige echte King of Reggae zeker niet wilt missen!

  Positive vibrations gegarandeerd!

  • vr 22 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 22 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Jan Rot

  OK Boomer
  vr 22 okt 2021

  In OK BOOMER gaat zanger en meestervertaler Jan Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. 

  En dan zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen. 

  Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte en besloot: ik word later zanger. 

  Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

 • Veldhuis & Kemper

  Hou dat vast (try-out)
  Confronterend en grappig, met ontroering als onverwachte bonus.
  wo 27 okt 2021

  Als er de afgelopen tijd iets duidelijk is geworden, dan is het wel dat het belangrijker is wie je vasthoudt, dan wat je vasthoudt. En laat dat nou net het thema zijn van de nieuwe voorstelling van Veldhuis & Kemper. De mannen staan al twintig jaar samen op het podium. Je zou dus zeggen dat ze elkaar inmiddels goed kennen. Maar is dat wel zo? ‘Hou dat vast’ wordt confronterend, grappig en ontroerend, net als hun vorige programma ‘Geloof ons nou maar’, waarmee het duo volle zalen en prachtige recensies in de wacht sleepte. “Het stel voelt nog immer moeiteloos de tijdgeest aan”, schreef Algemeen Dagblad *****. Je snapt, de mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

  www.veldhuisenkemper.nl

  • wo 27 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 27 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Leoni Jansen en Jolanda Holwerda

  NIET MIEPEN!
  do 28 okt 2021

  De wereld snakt naar meer vrouwelijke kracht en vrouwelijk perspectief. Want: uiteindelijk gaat het beter met het mensdom als ook de vrouwelijke helft meebeslist!

   Na het schrijven van het boek Niet Miepen! gaan de twee powervrouwen – Leoni Jansen en Jolanda Holwerda – het theater in. Ook hier zetten ze de feiten op een rij. Op humoristische wijze en gewapend met een flinke portie zelfspot (“zouden het toch weer die hormonen zijn?”) gaan ze met het publiek aan de slag in een interactief theatercollege. Met hilarische voorbeelden en eigen levenservaring roepen ze op tot meer lef en vrouwelijke wijsheid. Je zult zien én ervaren dat er een wereld te winnen is. 

  Hoog tijd voor vrouwen om hun verdiende plek op het wereldtoneel in te nemen. 
  Op geheel eigen wijze. En met sisterhood! Want; als je elkaar lift, heb je geen botox nodig.

  • do 28 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 28 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • OG3NE

  Sweet Harmony Tour - THE HOME ISOLATION EDITION
  vr 29 okt 2021

  In het theaterseizoen 2021/2022 keren de dames van OG3NE terug in het theater met de  SWEET HARMONY TOUR ‘THE HOME ISOLATION EDITION’. Door corona werd in maart 2020 hun tournee abrupt afgebroken. Toch ontstond er iets moois. Tijdens de coronamaanden van isolatie wisten de dames van OG3NE met ‘Home Isolation Video’s’ wekelijks miljoenen mensen te betoveren. Wereldwijd werd het niveau van hun meerstemmige samenzang geroemd. Ook beroemde bandleden van Queen, Simon and Garfunkel en Earth Wind & Fire reageerden lovend. Liefst tweemaal bejubelde niemand minder dan Dolly Parton de dames voor hun versie van ‘Jolene’.

  Met maar liefst 12 succesvolle en zeer gewaardeerde online streamingconcerten, in diverse thema’s, hield OG3NE gedurende de coronaperiode contact met haar fans. Maar de hunkering naar live optreden met band is groot. Na lange tijd zijn ze dan eindelijk weer in het theater te bewonderen … de magische stemmen van OG3NE met de SWEET HARMONY TOUR ‘THE HOME ISOLATION EDITION’.

  Wees er snel bij; de concerten van OG3NE zijn meestal in korte tijd uitverkocht!

  • vr 29 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • vr 29 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • Simone Kleinsma

  Verder
  za 30 okt 2021

  Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER.

  Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws. Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

  Na eerdere succesvolle shows als Songs From The Heart, Simone’s Songbook en Simone! ontwikkelt zij haar nieuwe theatervoorstelling VERDER samen met Ruut Weissman (o.a. Hij Geloof In Mij) die de regie op zich neemt en schrijver Frank Houtappels (o.a.Gooische vrouwen, Het Schaep met de 5 Pooten).

  • za 30 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 30 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Jan Beuving

  Restante ( try-out)
  za 30 okt 2021

  ‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven. (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten.) Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.

  Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie, werd genomineerd voor een Poelifinario. De pers was superlatief: ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’ (de Volkskrant), ‘Origineel, grappig en ontroerend’ (NRC) en de Theaterkrant schreef: ‘een programma dat de perfectie benadert’. 

  Het volgende doel is blijvende indruk maken.

  • za 30 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 30 okt 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Romeo & Julia (10+)

  Goedemorgen Theaterproducties
  vr 5 nov 2021

  De vaders van Romeo en Julia hebben allebei al jaren een pizzeria in de stad en al even lang gooien ze hun deegrollers bij elkaar door de ruiten. Terwijl de concurrentiestrijd steeds heviger woedt, bloeit de liefde tussen Romeo en Julia op. De pizza’s vliegen je om de oren in deze snelle bewerking van het wereldberoemde verhaal over de twee verliefde jonge mensen die de vete tussen hun families proberen te stoppen. Goedemorgen Theaterproducties vertelt het met respect voor Shakespeare, maar wel zo dat een jong theaterpubliek het met een frisse blik kan ontdekken. “Het spel van het drietal is verfrissend ontspannen, trefzeker en energiek.” (Theaterkrant)

  Recensiequote
  Theaterkrant:
  “Regisseur Fons van Rongen maakt er een supersnel drama van, hierin gesteund door een inventieve tekstbewerking. (…) Het spel van het drietal is verfrissend ontspannen, trefzeker en energiek. (…) Dit is een voorstelling vol spelersplezier en geloof in de theatrale mogelijkheden van een klassieke tekst van meer dan vierhonderd jaar geleden.”

  tekst: Fleur van Greuningen | regie: Fons van Rongen | spel: Joost Claes, Leendert de Ridder en Barbara Sloesen

  • vr 5 nov 2021 19:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 5 nov 2021 19:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Isabelle Beernaert

  Naakt - Kunst Verklaard
  Pure, emotionele dans
  vr 5 nov 2021

  Isabelle Beernaert is niet bang om emoties te tonen in haar krachtige, aangrijpende werken en weet zo de harten van haar publiek te raken. In al haar stukken staat het hart, het gevoel, centraal. De emoties in haar choreografieën zijn niet dubbelzinnig of raadselachtig, maar recht voor zijn raap. In ‘NAAKT’ combineert ze pure dans met krachtige etnische muziek.

  De opkomst van choreografe Isabelle Beernaert is een van de interessantste ontwikkelingen in de danswereld van het laatste decennium. Voordat ze furore maakte als vaste choreografe bij ‘So You Think You Can Dance’, en daarmee een hele nieuwe schare fans aan zich bond, leerde Beernaert het dansvak the hard way. Uiteindelijk sloeg haar opzet om met dans passievolle verhalen te vertellen aan, niet alleen op televisie, maar ook in het theater. ‘NAAKT’ is alweer haar elfde productie.

  choreografie, scenografie en artistieke leiding: Isabelle Beernaert | regie: Isabelle Beernaert en Daniel Philippe Borst | muziek: Le Trio Joubran, Armand Amar, Yasmin Levy e.a

 • Dutch Eagles

  Gold
  za 6 nov 2021

  Vaste bezoekers weten inmiddels dat de Dutch Eagles bewezen muzikale goudzoekers zijn. De vondsten die ze tijdens hun goldrush deden willen ze op deze avond met u delen. Ze combineren de hits van de Eagles met juweeltjes van andere artiesten uit de gouden periode van de popmuziek. 

  Met hun onovertroffen weergave van deze songs zijn deze zes heren hun gewicht in goud ruimschoots waard gebleken. Doe simpelweg uw ogen dicht en smelt weg in de meerstemmige samenzang en de weergaloze gitaarsolo’s. Zet uw tanden erin en verzeker u ervan dat het goud is dat deze mannen in handen hebben! Dutch Eagles. Gold.

 • 3 Miljoen voetstappen naar Sicilië

  Nhung Dam
  za 6 nov 2021

  Actrice, theatermaakster en schrijfster Nhung Dam heeft in de Coronaperiode elke dag gewandeld. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. 3 miljoen voetstappen naar Sicilië is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Nhung neemt het publiek mee op reis. Dwars door Europa tot aan Sicilië, naar de plek waar je jezelf terugvindt. Een hoopgevende ode aan de fantasie, vol lichtheid en humor, door Nhung gespeeld en door Koos Terpstra geregisseerd. De tekst schreven ze samen.

  • za 6 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 6 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Huisvrouwen Bestaan Niet

  Lieneke le Roux, Rian Gerritsen en Anouk Maas (try-out)
  vr 12 nov 2021

  Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet maken we kennis met drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie en elkaar proberen te overtuigen van hun manier. 

  Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven. (Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?) Halfzus Marjolein (39) die alles neemt zoals het komt, ook als het niet komt. (Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.) En moeder Loes (59) die met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven staat. Over een ding zijn ze het eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.”

  Huisvrouwen Bestaan Niet is familie van de gelijknamige bioscoophit die de best bezochte film van het jaar was en een nominatie voor een Gouden Kalf ontving. 

  • vr 12 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 12 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • De dag dat ik Robert Long ontmoette…

  Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Sjors van der Panne
  za 13 nov 2021

  ‘De dag dat ik Robert Long ontmoette…’ was twee seizoenen geleden zo’n succes dat de makers aan de roep van het publiek toegeven om opnieuw op tournee te gaan. En dat is goed nieuws, want: “De mooie arrangementen, speelse choreografieën en fijn klinkende meerstemmigheid van de vier performers maken van bijna elk lied een juweeltje.” (De Telegraaf)
  Omdat Robert Long zelf zijn imposante oeuvre niet meer kan vertolken, komen vier geweldige solisten zijn onvergetelijke liedjes weer tot leven brengen. Tussendoor vertellen zij grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen over Longs roerige leven. Het script is van Ivo de Wijs en het begeleidende muzikale combo staat onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long samenwerkte. Toe maar jongens, de beuk erin.

  Recensiequote
  De Telegraaf ***:
  “Fijne ode aan het Nederlandse lied. (…) De mooie arrangementen, speelse choreografieën en fijn klinkende meerstemmigheid van de vier performers maken van bijna elk lied een juweeltje.”

  teksten en composities: Robert Long | script: Ivo de Wijs | samenstelling: Frank Jochemsen en Marc Didden | regie: Eddy Habbema | zang: Maaike Widdershoven, Wil van der Meer, Julia Herfst en Sjors van der Panne | choreografie: Daan Wijnands | piano, toetsen, accordeon, zang en arrangementen: Peter van der Zwaag | saxofoon, klarinet, dwarsfluit, ewi en zang: Louis Gerrits | (bas)gitaar, mandoline, banjo en zang: Peter Krako

  • za 13 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 13 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Lebbis

  De Ziel ( try-out)
  za 13 nov 2021

  Het derde deel uit de trilogie De Bovengrens. 

  Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch.

  Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. 

  Ik snap wel waarom.

  Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

  Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

  Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in.

  Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel. 

  Recensiequotes:

  NRC

  “Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten. Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt.”

  HET PAROOL

  “Lebbis toont zich in nieuwe show een meester van de omdraaiing.”

   

   

  • za 13 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 13 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Marc-Marie Huijbregts

  UITGESPROKEN
  do 18 nov 2021

  Marc-Marie is uitgesproken. Maar is hij ook uitgesproken? Is hij pas sinds kort uitgesproken of was hij altijd al uitgesproken? Kortom een avond met de uitgesproken Marc-Marie Huijbregts.

  Marc-Marie maakt samen met Aaf Brandt Corstius de hilarische podcast:

  Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

   

  • do 18 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 18 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Crazy Pianos

  Guilty Pleasures Part 2
  vr 19 nov 2021

  De zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos weten na bijna vijftien jaar toeren hoe ze een zaal op de kop moeten zetten. Afgelopen seizoen was het weer feest met ‘Guilty Pleasures’, dus de fans zullen blij zijn te horen dat er een tweede deel komt. Bereid je maar voor op een nieuwe muzikale achtbaan met de allergrootste guilty pleasures, een wilde rit vol hoogstandjes op de drums, saxofoon en natuurlijk de brandweerrode piano’s, waarbij stilzitten en je mond houden geen optie is.

  • vr 19 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 19 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Anuar

  EERLIJK
  Iedereen heeft een beetje Anuar nodig in zijn of haar leven
  vr 19 nov 2021

  We hebben hem een tijdje moeten missen, want Anuar heeft drie jaar niet op de planken gestaan met een solovoorstelling. Maar hij is terug, met zijn zesde programma ‘EERLIJK’. Eerlijk gezegd was die drie jaar best wel lang, want iedereen heeft een beetje Anuar nodig in zijn of haar leven. Maar hij heeft in de tussentijd zeker niet stil gezeten; hij is vader geworden, heeft twee succesvolle boeken geschreven en is enorm gegroeid! Dat laat deze echte lefgozer, die als eerste Nederlandse comedian de voorpagina van The New York Times haalde, horen tijdens een avondje ongepolijste en rauwe stand-up.

  • vr 19 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 19 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Cor Bakker & Fay Claassen

  Cor-i-Fay
  za 20 nov 2021
  • za 20 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 20 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Yentl en de Boer

  De Kampvuursessies
  wo 24 nov 2021

  Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken. Een beetje samen zijn, op afstand, maar super intiem. Omdat we zin hebben om onze mooiste en grappigste nummers te spelen. En om nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Een kampvuurtje, binnen. Zonder rook. Want jongens, het blijft gewoon een theater he en straks heb je toch ineens de brandweer op het podium en dat is te druk.

  Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes. 

  Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan programma’s als Pauw, RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend) en werden ze genomineerd voor het nummer Stop de Tijd. De afgelopen twee theaterseizoenen toerde het duo door heel Nederland met hun bejubelde voorstelling Magie en brachten ze hun derde album Morph uit.

  • wo 24 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 24 nov 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • The 70’s Unplugged

  Love The One You’re With
  Liefdesklassiekers uit de jaren zeventig.
  do 25 nov 2021

  De gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van The 70’s Unplugged. ‘Love The One You’re With’ staat in het teken van nummers uit de jaren zeventig die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze klassiekers, vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor het muzikale fundament onder het repertoire van onder meer Crosby Stills Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, Eagles, James Taylor en Linda Ronstadt.

  • do 25 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   Tickets
  • do 25 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   Tickets
 • Tineke Schouten

  Dubbel ( try-out)
  vr 26 nov 2021
  -
  za 27 nov 2021

  Is het leven nu makkelijk of moeilijk? Is het leven nu mooi of lelijk? Dat vraagt Tineke zich al heel lang af. Natuurlijk, in dit prachtige Nederland met onze vrijheden en verworvenheden is het leven meestal mooi en is het perfect uit te houden, maar als je alle ellende van de wereld tot je door laat dringen kun je de boel behoorlijk somber inzien. Voelt best dubbel, toch? En ja, hoe worstelen wij ons met goed fatsoen door dit ‘dubbele’ leven? Voor Tineke is dit gegeven al 40 jaar een grote bron van inspiratie.

  Al vierentwintig shows toonde Tineke ons allerlei types, imitaties van beroemdheden met hun eigenaardigheden. En nu voor deze 25ste jubileumshow kan ze niet wachten om jullie weer hartelijk te laten lachen om splinternieuwe types met hun menselijke tekortkomingen. En natuurlijk ontbreken de mooie gevoelige liedjes niet. En beloofd: ook Bep Lachebek komt nog heel even voorbij. Beppie, van buiten en van binnen een brok tragiek. Beppie neemt nog een dubbele wodka, lacht te luidruchtig en ligt ongegeneerd dubbel, dubbel met een dubbele L. Want het leven moet van tijd tot tijd wel gevierd worden. Tijd voor een feestje, hoe moeilijk kan dat zijn? Vanavond is het leven mooi.

 • Nesim el Ahmadi

  TaBoe! (try-out)
  vr 26 nov 2021

  In zijn eerste voorstelling bespreekt Nesim taboes en verhalen die voor hem belangrijk zijn. Hoe is het om de zoon van een vluchteling te zijn? De zoektocht naar zijn geloof, op jonge leeftijd trouwen met een christelijk vrouw en zelf moslim zijn. Een haartransplantatie op je 23e, de ontvoering van zijn vrouw of hoe het is om vast te zitten in een cel.

  Nesim el Ahmadi (1993) is voornamelijk bekend van het YouTube kanaal Supergaande en zijn eigen YouTube kanaal. Op televisie was hij te zien in twee seizoenen van Rambam, heeft hij een aantal jaar voor BNN gewerkt als presentator en presenteerde hij het online programma Platenbazen van Radio 538 en bij RTL Concentrate.

  script: Nesim el Ahmadi | regie: Titus Tiel Groenestege

  • vr 26 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 26 nov 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • The African Mamas

  Christmas Under African Skies ( try-out)
  wo 1 dec 2021

  De muzikale rijkdom, de Afrikaanse cultuur en (kerst)tradities staan centraal in deze voorstelling. De groep straalt warmte en inspiratie uit met haar betoverende melodieën, om nog maar niet te spreken van de aanstekelijke Afrikaanse ritmes die de hele zaal opzwepen en zelfs de koudste kikkers niet onberoerd zullen laten. 

  In de kerstperiode komen families samen. In Zuid-Afrika maken velen de reis van de stad naar het platteland, terug naar de roots. Met kerst worden warme herinneringen weer tot leven gewekt en worden nieuwe herinneringen gemaakt. De Mamas laten ons op geheel eigen wijze zien én horen hoe zij de kerst beleven. Want wie maalt er nog om een witte kerst met zo’n hartverwarmende en kleurrijke ‘Christmas Under African Skies’?

   

   

 • Martijn Koning

  Koning van de toekomst
  do 2 dec 2021

  Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan, voor zo’n stuiterbal iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op, onderweg naar het volgende avontuur. Hij probeerde het heus weleens; stilstaan, stilzitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Dus wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die ‘Koning van de Toekomst’ eruit? Hij is in ieder geval dolblij dat hij weer op tour gaat en zijn grappen en komische observaties als een pinball machine op je af kan vuren. Dat wordt tachtig minuten pure stand-up comedy. Met ‘hoogste-grapdichtheid-garantie’.

   

  Recensiequotes
  Dagblad van het Noorden **** over zijn vorige programma ‘Koning van de dieren’:
  “Hij maakt er in een adembenemend tempo een geweldige stoeipartij van. Spits en fantasierijk, vooral.”
  NRC Handelsblad **** over zijn vorige programma ‘Koning van de dieren’:
  “Hij kiest voor pure stand-upcomedy, en dat is een slimme keuze. Want binnen dat genre staat Koning aan de top.”
  Algemeen Dagblad *** over zijn vorige programma ‘Koning van de dieren’:
  “Koning toont zich een gaaf verteller die zijn argeloosheid, klunzigheid en verwondering mooi samenbalt en geestig de toets der herkenning aanslaat.”

 • Hans de Booij

  Hoe had ik het anders moeten doen
  vr 3 dec 2021

  Hans de Booij is terug! En Hoe! Het waren de gloriedagen van de Nederlandstalige pop, de jaren 80, toen Hans de Booij de hitparades beklom. De dagen van Doe Maar, Toontje Lager, Frank Boeijen, Het Goede Doel en De Dijk... 

  Zijn debuutalbum ‘Hans de Booij’ stond 65 weken in de LP Top 100 en met de hits “Een vrouw zoals jij”, “Thuis ben” en vooral het kwikzilveren “Annabel”, genoot hij de status van een heus popidool.

  De muziek van Hans is tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken van de vaderlandse radio. In november 2020 wordt zijn nieuwe album gepresenteerd in Theater De Speeldoos te Baarn en vervolgens gaat hij met een combinatie van zijn grootste hits en nieuw materiaal op tour langs de Nederlandse theaters

  • vr 3 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 3 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Percossa

  Let me in - Let me out ( try-out)
  wo 8 dec 2021

  Een wervelwind aan muzikale stijlen, van slagwerkmuziek tot hilarisch objecttheater is wat de bezoeker voor zijn kiezen krijgt tijdens de nieuwste voorstelling van PERCOSSA. Deze vier mannen nemen u mee in de achtbaan van het leven verpakt in muzikale scenes, verstillende momenten en grappige acts. 

  Wat krijg je als je vier drummers opsluit in een veel te kleine kamer?
  Let Me In - Let Me Out vertelt het verhaal van vier mannen die al jaren als broeders over de wereld toeren en zo langzamerhand het onderscheid tussen het echte leven en de showbizz niet meer zien. De rauwheid van vier drummers, de kwetsbaarheid van vier romantici en de eenheid van vier broeders die samen zijn gaan vallen met hun eigen toneelgrappen. Vastzittend in dit bestaan proberen ze manieren te bedenken om uit de routine te breken. De een door de deur in te beuken en de ander door te zoeken naar een magische uitgang via een van de keukenkastjes. Maar wat ze ook proberen, ze worden steeds weer meegezogen door de onbedwingbare drang om muziek te maken met alles wat er voorhanden is. Tot de voordeur ineens op een kier staat en niets de mannen meer in de weg lijkt te staan om hun vrijheid te grijpen. Maar zijn ze klaar voor het onbekende?

 • Jimmy Coburn

  IMAGINE - The John Lennon Songbook
  do 9 dec 2021

  Op 8 december 2020 is het veertig jaar geleden dat vier kogels een einde maakten aan het leven van John Lennon. ‘IMAGINE - The John Lennon Songbook’ is een memorabele terugblik op het leven van, en een bijzonder eerbetoon aan deze legendarische artiest. Aan de hand van diverse hits word je door het leven van Lennon geleid. Beginnend bij The Beatles, waarvoor Lennon wereldberoemde songs schreef zoals ‘From Me To You’, ‘In My Life’, ‘I Am The Walrus’, ‘All You Need Is Love’ en ‘Strawberry Fields’. Na het uiteenvallen van de groep gooide Lennon solo alle artistieke remmen los en scoorde hij hits met onder andere ‘Jealous Guy’, ‘Woman’, ‘Mother’ en natuurlijk ‘Imagine’. Lennon wordt vertolkt door Jimmy Coburn, die ook een glansrol vervulde in de op The Beatles geïnspireerde hitmusical ‘Let It Be’.

 • Koefnoen

  Koefnoen Live ( try-out)
  vr 10 dec 2021

  Na zestien succesvolle seizoenen op televisie trekken de mannen van Koefnoen met hun persiflages, types en imitaties het theater in. In rake, herkenbare en confronterende sketches, songs en scènes brengen Owen Schumacher, Jeremy Baker en Paul Groot met Ruth Sahertian en Jeske van de Staak een scherpe, wervelende satirische theaterrevue over vernieuwen of vastroesten. Want de wereld verandert razendsnel, dingen kunnen of mogen soms ineens niet meer. Hoe verander je een beetje soepeltjes mee? En wil je dat, durf je dat, kun je dat? Dat wordt genieten van vernieuwd en fonkelnieuw materiaal, met vertrouwde types als happy single Ipie, stijl en klasse-icoon Nesrin, de luidruchtige corpsstudentes Fleur en Madelon, recreatief gebruiker slash sekswerker Annet en het onverwoestbare ANWB-koppel Okko en Eus.

  script: Paul Groot, Owen Schumacher en Jeremy Baker | regie: Jos Thie | met: Paul Groot, Owen Schumacher, Jeremy Baker, Jeske van de Staak en Ruth Sahertian | choreografie en staging: Daan Wijnands | decorontwerp: Thomas Rupert en Roos Veenkamp | lichtontwerp: Marc Heinz | kostuumontwerp: Maartje Wevers | pruiken: Carolina Leenders (Head Affairs) | special effects grime: Floris Schüller | muziek en arrangementen: Jeroen Sleyfer | geluidsontwerp: Ray Elderman

  • vr 10 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 10 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Lisa Ostermann

  Met z'n allen ( try-out)
  vr 10 dec 2021

  Lisa Ostermann won in 2020 alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét comedytalent van 2021. Haar eerste voorstelling ‘Met z'n allen’ gaat over het enthousiasme, de wanhoop en de hulpmiddelen waarmee we de sfeer erin proberen te houden. En over hoe weinig de sfeer zich daarvan aantrekt. 

  Verwacht scherpe grappen en muzikale intermezzo’s waarbij Lisa wordt begeleid door een funky live-band/breakdancegroep die bestaat uit Lisa.

  • vr 10 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 10 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Supertrap

  Breakfast in America
  Hommage aan Supertramp
  za 11 dec 2021

  Na de succesvolle tournee ‘Live in Paris’ komt de Nederlandse band Supertrap dit seizoen opnieuw naar het theater met de geniale muziek van – je raadt het al – Supertramp. Het is namelijk op de kop af veertig jaar geleden de band zijn bestverkochte album ‘Breakfast in America’ uitbracht, met daarop hits als ‘The Logical Song’, ‘Goodbye Stranger’, ‘Breakfast in America’ en ‘Take the Long Way Home’. Om dit te vieren speelt Supertrap het album integraal, maar ook de beste nummers van de albums ‘Crime of the Century’, ‘Crisis? What Crisis?’ en ‘Even in the Quietest Moments’ komen voorbij.

  Theaterverkenner op bezoek
  Theaterverkenner Melisa van den Kommer (36) uit Heemskerk heeft Supertrap gezien op 7 maart 2020 in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Lees hier haar ervaring!

  Muzikanten: Hein van den Broek (zang, gitaar, mondharmonica), Arno van Broekhoven (zang), Bart Groenendijk (toetsen), Silvan Hijdra (gitaar), Leslie van der Heul (sax), Michel Leliveld (drums), Han Sie (bas) en Ebert Zwart (toetsen) | Regie: Remco Melles

  • za 11 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 11 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Pieternel

  All Night Cafe
  za 11 dec 2021

  Pieternel Osinga leverde in 2018 met ‘Roosevelt Island’ een debuutalbum af om door een ringetje te halen. Zo betitelden de kenners van altcountry.nl de plaat – waarop zij laveert tussen folk, pop en blues – als “geweldig” en “prima de luxe”.
  De avontuurlijke Nashville Girl uit Amsterdam heeft voor ‘All Night Cafe’ een gevarieerd muzikaal programma samengesteld, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt met haar band muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Lucius, maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook. Dus ook Dolly Parton, Miranda Lambert en Bonnie Raitt passeren de revue tijdens dit feest van herkenning.

  Recensiequote
  altcountry.nl:
  “Haar album ‘Roosevelt Island’ is geweldig. (…) Pieternel laveert op haar album tussen folk, pop en blues. Americana dus. (…) Pieternel heeft een mooie stem en soepele manier van zingen. En de inkleuring van de nummers door de Nederlandse en Amerikaanse muzikanten is ook om door een ringetje te halen. Het levert al met al een prima de luxe debuut op.”

  • za 11 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 11 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • VIS TV

  Marco Kraal in het theater
  zo 12 dec 2021

  VIS TV staat garant voor een avond vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die soms letterlijk alles over hebben voor het vangen van een vis.
  In een anderhalf uur durend spektakel sleurt Marco je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak ‘om de hoek’ kunt aantreffen. 

  Vissen zijn toch oninteressante, koude slijmerige dieren die niet zo fris ruiken? En is het vangen ervan niet een ongelofelijk saaie bezigheid, iets met een hengel waar aan beide kanten een dooie pier aan bengelt?  Niets is minder waar. Vissen zijn uitermate boeiende dieren die in een mysterieuze wereld leven. Een wereld waar behalve vissers en duikers niemand weet van heeft. Het is de hoogste tijd om daar verandering in te brengen. 

  Na 25 jaar het RTL 7-programma VIS TV te hebben gepresenteerd, verruilt Marco Kraal daarom het tweedimensionale beeldscherm voor het driedimensionale theater. Vissenkennis heeft hij te over, want naast tv-presentator is hij ook bioloog en hoofdredacteur van het populair-wetenschappelijke magazine Visionair. 

  • zo 12 dec 2021 14:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • zo 12 dec 2021 14:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Ton Kas

  Best of… Ton Kas
  Ton Kas grapt voor de sterke maag
  do 16 dec 2021

  Ja, je leest het goed: de beste fragmenten uit de eerdere drie shows van Ton Kas gaan de revue nog eens passeren. Maar dan helemaal anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Dus eigenlijk wordt dit een compleet nieuwe show, dat daar geen misverstand over ontstaat. Aan de opzet verandert nul komma nul: het wordt weer een totaal mallotige, melige avond met het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters en politieagenten. Grof en overdreven tot en met, pure flauwekul die niemand persoonlijk hoeft op te vatten. En dat is voor de verandering ook wel weer eens leuk.

  www.tonkas.nl

  • do 16 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • do 16 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • Het Oog van de Storm

  Anne-Wil Blankers, Hans Croiset, Johanna ter Steege e.a.
  vr 17 dec 2021

  Florian Zeller is een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment. Na het succesvolle ‘De Vader’ en het komische ‘De Waarheid’ wordt er opnieuw een ijzersterk stuk van het Parijse wonderkind op de planken gezet, ditmaal met als topacteurs Hans Croiset (bekroond met de Louis d’Or 2018 voor zijn rol in ‘De Vader’), Anne-Wil Blankers en Johanna ter Steege.
  In ‘Het Oog van de Storm’ maken we kennis met André en Madeleine, die al ruim vijftig jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd vergeetachtig en verward, zij is een sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Hun dochters Anne en Elise komen een weekend naar het ouderlijk huis om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Maar de dingen voelen anders dan normaal. Er gebeuren vreemde dingen en alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

  tekst: Florian Zeller | vertaling: Laurens Spoor | regie: Agaath Witteman | spel: Hans Croiset, Anne-Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw, Zouhair Mtazi en Bo Bojoh

  • vr 17 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 17 dec 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Spruijt en Opperman

  Heimweeën
  Muzikaal cabaret van twee twintigers die snakken naar een beetje kinderlijke magie
  vr 17 dec 2021

  Nog drie nachtjes slapen tot je verjaardag. Toeleven naar een dagje dierentuin of de grote vakantie. Hoe magisch was dat? Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijtgeraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand de fantasie van de troon gestoten? Vanaf welke leeftijd wordt spelen kinderachtig? Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassenheid. Wat is er mis met af en toe een potje ‘Ik ga op reis en ik neem mee’? In hun tweede muzikale cabaretprogramma bezingen Spruijt en Opperman, twee twintigers die snakken naar een beetje kinderlijke magie, hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had.

  script, liedteksten en spel: Carlie Spruijt en Eva Opperman | muziek: Carlie Spruijt, Eva Opperman en Guus Westdorp | regie: Leon van der Zanden | decorontwerp: Anouk van Schie | lichtontwerp: Eelke Slooten

  • vr 17 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 17 dec 2021 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Ernst, Bobbie en de rest (4+)

  Ernst en Bobbie weten het niet meer
  De populairste kinderhelden van Nederland
  za 18 dec 2021

  De populairste kinderhelden van Nederland komen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling. In deze familieshow draait het zoals gewoonlijk om grappen, avontuur en muziek. Ernst en Bobbie doen ditmaal mee aan een bijzondere wedstrijd, met als hoofdprijs een droomvakantie. Wonder boven wonder winnen ze, maar van een beetje relaxt op een tropisch strand liggen komt niets terecht. Alles gaat mis en uiteindelijk belandt het duo in Amerika. Hoe dit allemaal afloopt, kunnen we niet verklappen, maar zeker is dat het weer een groot feest wordt waarbij alle bekende Ernst en Bobbie-hits voorbijkomen. De vorige voorstelling, ‘Geklungel in de jungle’, kreeg vijf sterren in Algemeen Dagblad: “Een theaterbelevenis voor jong én oud, waar geen spelcomputer tegenop kan.” 

  script, liedteksten, regie en muziek: Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende

 • Co with the flow

  Co Trum
  Nederlands populairste stewardess vliegt het theater in
  do 6 jan 2022
  verplaatst vanwege corona-maatregelen

  ‘Fasten your seat belts’: Nederlands’ populairste stewardess Co neemt je mee aan boord van een wervelende show over haar turbulente leven in de lucht. Een dagje shoppen in New York, je kleurtje bijwerken op de Malediven? Of heb je vliegangst?
  Co Trum kreeg nationale bekendheid met haar vlogs ‘Co with the flow’, met een sky high aantal volgers en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring in de categorie ‘Online-videoseries 2019’ als gevolg. Co bezoekt niet alleen de mooiste bestemmingen, maar heeft ook een neus voor de leukste winkeltjes ter wereld. Met aanstekelijke humor en in vliegensvlug tempo dient ze smeuïge anekdotes, een cursus vliegangst en ontroerende verhalen op. En na afloop weten we ook waar de beste tandpasta, de mooiste slippers en de lekkerste zwarte zeep van de wereld te krijgen zijn.

  “Welkom aan boord, maak uw stoelriemen vast, klap het tafeltje in en zet uw rugleuning rechtop!”. Onze bestemming is een heerlijke avond in het theater.

  script: Leon van Uden en Co Trum, Regie: Leon van Uden, Choreografie: Ilse van den Heuvel

 • Guilty Pleasure Hits!

  Pieter van der Zweep en band
   Spetterend feest der schaamteloosheid met Radio 538 ‘Die Verrückte Stunde’ afterparty
  vr 7 jan 2022

  Iedereen kent ze, iedereen heeft ze: guilty pleasures. Zoals bijvoorbeeld liedjes die je eigenlijk niet leuk mag vinden omdat ze niet getuigen van goede smaak. En toch, geef het maar toe: wat kan het lekker zijn om keihard mee te zingen met Wham of de Spice Girls. Dus is eigenlijk iedereen aan het juiste adres bij ‘Guilty Pleasure Hits!’ Een dijk van een liveband onder aanvoering van frontman Pieter van der Zweep (onder andere ‘The Voice of Holland’) brengt de grootste internationale guilty pleasures als ‘Wake Me Up Before You Go-Go’ en ‘Wannabe’, naast klassiekers van eigen bodem. Een feest der herkenning, met na afloop een spetterende afterparty met Radio 538 ‘Die Verrückte Stunde’, waarbij de dj’s nog even schaamteloos doorgaan. Supertoll!

  De tien populairste guilty pleasures
  1. Lou Bega - Mambo No. 5
  2. Wham! - Wake Me Up Before You Go Go
  3. The Knack - My Sharona
  4. Journey - Don’t Stop Believin’
  5. Rednex - Cotton Eye Joe
  6. Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)
  7. Baha Men - Who Let The Dogs Out
  8. Rick Astley - Never Gonna Give You Up
  9. MC Hammer - U Can’t Touch This
  10. Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe

 • Soundos

  Comeback Kid
  vr 7 jan 2022

  You love her or you hate her, maar niemand kan om haar heen. “Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan”, schreef Theaterkrant. Dus daar is ze weer: Soundos El Ahmadi. Comedian, actrice, covergirl, tafeldame en roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van ‘Wie is de Mol’ en ‘Expeditie Robinson’. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Na haar door pers en publiek hooggewaardeerde voorstelling ‘Niets te verliezen’ komt Soundos terug naar het theater met ‘Comeback Kid’. En geef het maar gewoon toe: you love her!

  Recensiequotes
  Theaterkrant over ‘Niets te verliezen’:
  “Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan. (…) Anderhalf uur harde grappen en persoonlijke verhalen, in de beste stand-upcomedy-traditie.”
  NRC Handelsblad over ‘Niets te verliezen’:
  “Soundos gaat de confrontatie niet uit de weg.”
  Het Parool over ‘Niets te verliezen’:
  “Niemand zal de zaal verlaten met het idee dat deze dame over zich heen laten lopen.”

  • vr 7 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 7 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Vuile Huichelaar

  Omdat Ik Zoveel Van Je Hou En Andere Foute Liedjes!
  za 8 jan 2022

  Informatie over deze voorstelling is (nog) niet beschikbaar.

 • Martijn Kardol

  De Situatie
  do 13 jan 2022

  Dames en heren, we zitten met een situatie. En situaties moeten worden opgelost. Maar hoe? En door wie? Is er iemand in de zaal die zich geroepen voelt om de situatie aan te pakken? Of ben ik dat zelf? En wat is eigenlijk die hele situatie waar we het over hebben? En wie is er verantwoordelijk voor? Is er iemand die dit kan oplossen? 

  Martijn Kardol werd met zijn programma ‘Bang’ genomineerd voor Neerlands Hoop. ‘De Situatie’ is zijn derde cabaretprogramma en gaat over het bezweren van een crisis in je leven. In zijn geheel eigen stijl, haalt Martijn allerlei herkenbare en hilarische situaties aan. Want of het nu gaat om het leren omgaan met een pandemie en een dreigende klimaatcrisis of het samen met je vriendin moeten beslissen wat er wordt gekeken op Netflix, iedere crisis heeft zijn impact. 

  • do 13 jan 2022 20:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 13 jan 2022 20:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Grand Old Country

  The Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne
  ‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens
  vr 14 jan 2022

  De samenwerking van The Blue Grass Boogiemen met Cor Sanne brengt een gezelschap van vijf muzikanten op de been met een ongekende passie voor de hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk van country en rock-‘n-roll. Zij scharen zich rond een oldtime microfoon en voeren u terug naar de jaren vijftig en zestig, de hoogtijdagen van muzikanten als Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Merle Haggard, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en Roy Orbison. 100% akoestisch én authentiek wat instrumentatie en zang betreft en met kleding die zo uit een oude Amerikaanse film lijkt te komen. Want ‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens.

  www.bluegrassboogiemen.nl

  • vr 14 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 14 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Carel Kraayenhof Quartet

  100 jaar Piazzolla
  vr 14 jan 2022

  Met de theatervoorstelling ‘100 jaar Piazzolla’ eren de musici van het Carel Kraayenhof Quartet hun muzikale idool Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar.

  Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg: “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn ‘Tango Apasionado’. Door het optreden van Kraayenhof bij het koninklijk huwelijk werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla. 

  Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen.

  Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit theatrale concertprogramma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet. 

  In ‘100 jaar Piazzolla’ worden instrumentale juweeltjes afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros. 

  • vr 14 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 14 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Queen: The Story

  Crazy Little Things
  za 15 jan 2022

  In korte tijd groeide Crazy Little Things uit tot een ware sensatie. Na optredens op verschillende grote podia en festivals, komt de zevenkoppige groep nu met een speciaal theaterprogramma. Verwacht geen opplaksnorren, stofzuigers of pruiken want deze muzikanten gaan terug naar de essentie van de Queen-muziek. 

  Muziekjournalist en hoofdredacteur Jean-Paul Heck creëerde samen met zanger Marijn Geluk en gitarist Jeroen Lips en met hulp van goede vriend en collega Leo Blokhuis Queen: The Story. Heck interviewde de originele Queen-leden meerdere malen. Zo ging hij thuis op bezoek bij drummer Roger Taylor en gitarist Brian May. In 2011 haalde hij de legendarische Queen-gitarist eigenhandig naar Nederland om hem de Sena Performers European Guitar Award uit te reiken. Naast de legendarische muziek zit de show vol inside anekdotes over zijn ontmoetingen met de Queen-leden. Het is slechts een onderdeel van dit ware muzikale spektakelstuk waarin Crazy Little Things genadeloos dicht maar wel op geheel eigen wijze tegen de sound van Queen aankruipt. 

  De band wil maar één ding en dat is de legendarische live-shows en de vintage sound van Queen in het theater tot leven brengen. ‘We zullen zowel de hardrock-kant als de subtiliteit van Freddie, Brian, Roger en John tot leven wekken. Queen: The Story is een theatershow die is gemaakt met het diepste respect voor wellicht de beste band uit de pop- en rockhistorie’, aldus Heck. 


  regie: Jean-Paul Heck en Marijn Geluk | regieadviezen: Leo Blokhuis | muziek: Jean-Paul Heck, Marijn Geluk, Marijn van den Branden, Jeroen Lips, Lars van Herel, Frank Dries en Debby Zimmermann

   

  • za 15 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 15 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Het Zwanenmeer

  Ballet van de Staatsopera van Tatarstan
  wo 19 jan 2022

  Geen ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan het ‘Zwanenmeer’. Geen wonder, want het is een voorstelling vol romantiek met fantastische muziek. Kenners zien het ballet dan ook als het hoogtepunt van het klassiek-romantische dansgenre. Marius Petipa en Lev Ivanov waren in topvorm toen zij de choreografie maakten op de ontroerende muziek van Pjotr Tsjaikovski.

   Het verhaal gaat over een ongelukkige liefde. Prins Siegfried valt voor prinses Odette, die door tovenarij in een witte zwaan is veranderd. Bij een bal op zijn kasteel denkt hij haar weer te zien en bloeit zijn liefde op bij een hartstochtelijke pas de deux. Maar hij merkt niet dat hij wordt bedrogen, want zijn danspartner is de dochter van de tovenaar; een meisje dat door haar vaders magie sprekend op zijn geliefde Odette lijkt. Als de leugen uitkomt, vinden de echte geliefden elkaar tóch, maar is het te laat om nog van hun geluk te proeven.

  Het ‘Zwanenmeer’ is één van de meest uitgevoerde balletten ter wereld. Het geliefde balletgezelschap van de Staatsopera van Tatarstan brengt een magische uitvoering van deze klassieker, met kostuums en decors om bij weg te dromen. Een versie die een internationaal publiek van alle leeftijden weet te betoveren.

  • wo 19 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 19 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Henk Poort en Bigband

  Henk Poort singing with a Big Band
  vr 21 jan 2022

  Henk Poort is inmiddels een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Hij begon als operazanger en maakte furore in binnen- en buitenland.

  Met zijn boezemvrienden deed hij veel concerten als de ‘Drie Baritons’ maar daarnaast maakte hij ook succesvolle soloprogramma`s waarbij hij een inkijkje gaf in zijn veelzijdige, muzikale leven.

  Vorig jaar was Henk nog één van de sterren in het programma ‘De beste zangers’.

  Nu is het tijd voor weer een nieuwe uitdaging; met zijn eigen Big Band en met het mooiste materiaal uit het American Songbook gaat hij op tournee. Het was een wens van Henk om dit te realiseren en dat gaat nu gebeuren.

  • vr 21 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 21 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Sjors van der Panne en Tommie Christiaan

  Mannen Huilen Niet
  za 22 jan 2022

  Sjors van der Panne en Tommie Christiaan zijn aan elkaar gewaagd. In ‘Mannen Huilen Niet’ dagen de twee zangers elkaar uit. De intieme chansons van Sjors worden in een compleet ander jasje gestoken door Tommie. Sjors duikt op zijn beurt in het Nederlandstalige repertoire van Tommie, maar overgiet het met zijn eigen bekende sausje. Hoe klinkt de Hazes-cover ‘Leef’ in een jasje à la Brel gezongen door Sjors? En hoe pakt Tommie een lied van Shaffy aan? Zingen de heren samen ‘Barcelona’, het weergaloze duet uit het tv-programma ‘De Beste Zangers’? En door welke helden hebben beide mannen zich laten inspireren? Tussendoor bespreken ze thema’s als liefde, verdriet, energie en hoop met elkaar. Waar zit het verschil en waar de overeenkomst?

  www.sjorsvanderpanne.nl
  www.tommiechristiaan.nl

  • za 22 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 22 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Thijs van de Meeberg

  Meer dan mogelijk
  za 22 jan 2022

  Kun je meer jezelf zijn dan je vroeger was? Thijs van de Meeberg, winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2015, vindt van wel. Hij vindt zelfs dat je elke dag een betere versie van jezelf kunt zijn. En je treft het, want vandaag is Thijs nou net de allerbeste versie van zichzelf. Hij is zelfs meer Thijs dan hij zelf ooit voor mogelijk had gehouden; een zelfbewuste man met een hond, duidelijke doelen voor ogen, een opgeruimd huis en louter heldere gedachtes die hij graag met je wil delen. Over zijn vorige voorstelling schreef Theaterkrant: “Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.”

  Recensiequotes
  Theaterkrant over zijn vorige show ‘Kom nou maar gewoon’:
  “Thijs van de Meeberg plakt een brede grijns op je gezicht die er in anderhalf uur niet meer af hoeft.”
  Eindhovens Dagblad over zijn vorige show ‘Kom nou maar gewoon’:
  “Met deze voorstelling kan Thijs het land veroveren, omdat het alle noodzakelijke ingrediënten heeft voor topcabaret.”

  • za 22 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 22 jan 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Alice in Wonderland de musical (8+)

  Nationaal Jeugd Musical Theater
  zo 23 jan 2022

  Beleef het fantastische avontuur van Alice in Wonderland als familiemusical in het theater! Gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater, de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent. Van de makers van Kruistocht in Spijkerbroek en Koning van Katoren, voor iedereen vanaf 8 jaar.

  Wanneer Alice het Witte Konijn achterna gaat is er geen weg meer terug: ze komt terecht in het magische en maffe Wonderland. Ze beleeft avonturen die steeds gekker worden en ontmoet merkwaardige figuren: een dodo, een grote rups, de Kolderkat, de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas. Uiteindelijk keren zelfs de Hartenkoningin en haar levende kaarten zich tegen Alice! Is dit echt of allemaal een droom?

  gebaseerd op de boeken van Lewis Carroll | script, liedteksten, muziek en regie: Elise Berends

  • zo 23 jan 2022 14:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • zo 23 jan 2022 14:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Aaron Crow

  FearLess
  wo 26 jan 2022

  Een adembenemende beleving waarbij het publiek constant op het puntje van haar stoel zit. Dat is de beste manier om de show ‘FearLess’ van Aaron Crow te omschrijven. 

  Aaron Crow is één van de beste ‘dangeracts’ ter wereld, met meer dan 500 miljoen online views, shows op Broadway, The Sydney Opera House en London West End en zijn deelname aan ‘America’s Got Talent’ (halve finale) en ‘Britain’s Got Talent’ (halve finale).

  ‘FearLess’ is een uniek spektakel waar gevaarlijke stunts elkaar opvolgen, met plaats voor een komische noot en een vleugje poëzie. ‘FearLess’ is een feel-good - en grensverleggende - show waarin zowel artiest én publiek zichzelf zal overstijgen. 

  ‘FearLess’ kreeg vijf sterren van ‘TimeOut’ en ‘The Sydney Herald’ op het laatste Edinburgh Fringe Festival.   

  Voor zijn podiumprestaties kreeg Aaron Crow ‘The International BrandLaureate Award’, een prijs die  ooit door onder anderen Steve Jobs en Nelson Mandela in ontvangst is genomen. 

   

   

  • wo 26 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 26 jan 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Jon van Eerd

  Harrie neemt de benen
  do 3 feb 2022

  Harrie is terug. En hoe! In deze spiksplinternieuwe topkomedie laat Jon van Eerd zich weer van
  zijn beste kant zien. Omringd door een topcast brengt hij Harrie weer in de meest onmogelijke
  situaties.

  Dé leukste komedie van het seizoen!

  In HARRIE NEEMT DE BENEN krijgen politieagenten Harrie Vermeulen en zijn neef Barrie Vermeulen
  de opdracht een illegaal huis van plezier op te rollen. Maar dit gaat niet zomaar. De schurken zijn
  niet voor één gat te vangen. De befaamde Madame Claude en haar assistente Bibs, zijn de twee
  niet al te snuggere dienders steeds weer te vlug af. Ondanks het feit dat de hoofdcommissaris in
  alle wanhoop besluit de zaak te sluiten, geven Harrie en Barrie niet zomaar op. Zonder het te
  melden, trekken ze stiekem ten strijde om de dames op heterdaad te betrappen. Talloze
  vermommingen, plannetjes en draaiboeken komen voorbij. Maar of ze zich nou voordoen als
  loodgieter, Tupperware-verkopers, paaldansers of Harrie Krishna collectant, het bewijs valt maar
  moeilijk te leveren. Zeker niet nadat de twee per ongeluk een hele pot viagra hebben geslikt. Maar
  dan ontpopt de commissaris zich op een verrassende wijze. En ook Bibs blijkt niet helemaal te zijn
  wie ze zegt te zijn.

  HARRIE NEEMT DE BENEN is een hysterische wervelwind van hilarische situaties met een verrassend
  einde. In deze voorstelling blazen Harrie en zijn kornuiten u gegarandeerd van uw stoel van het
  lachen.

 • Glodi Lugungu

  Ze bedoelen het goed
  vr 4 feb 2022

  In 2018 won hij de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en de Volkskrant riep hem uit tot comedytalent van 2020. Je zou er bijna klamme handen van krijgen. Maar ach, 2020 wordt sowieso het jaar voor en misschien ook wel van Glodi Lugungu. Eindelijk mag hij doen waarvan hij zo lang droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. Met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen neemt hij je mee naar de andere kant van de medaille. “Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.” (Jury AKF 2018)

  Recensiequote

  Jury Amsterdams Kleinkunst Festival 2018:
  “Glodi staat zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het podium. Zijn semi-naïeve presentatie koppelt hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”

  • vr 4 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 4 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Joshua Aaron

  Hier, nu en nergens anders..
  Verhalen van een reiziger
  za 5 feb 2022

  Joshua Aaron is een muzikale duizendpoot, en groot fan van reizen, wiens muziek varieert van intieme luisterliedjes binnen de genres country en pop tot instrumentale climaxen. Van een prachtige wandeling in de woestijn of een storm op zee, tot het verdwalen in de mistige hoge bergen. Je hoeft geen ervaren reiziger te zijn om het volledig te ervaren, want de muziek en het verhaal zijn met elkaar verweven tijdens deze oprechte muziektheatervoorstelling met band en orkest.

  • za 5 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 5 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Rosa da Silva

  Daar moet je heen
  Portugees temperament en Drentse nuchterheid
  do 10 feb 2022

  Na het afgetekend winnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival komt Rosa da Silva met haar eerste avondvullende programma. Ze neemt je mee naar 1995: toen ze als klein meisje meedeed aan de Mini Playbackshow, klonk er gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Toen wist ze: er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Om een ster te kunnen worden, moet je je anders voordoen dan je bent. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos in ‘Daar moet je heen’. Met Portugees temperament en Drentse nuchterheid bezorgt ze ons plaatsvervangende schaamte en maakt de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar.

  tekst: Rosa da Silva | regie: Titus Tiel Groenestege | muzikant: Remko Wind | muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind

  • do 10 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 10 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Lakshmi

  Droom
  vr 11 feb 2022

  Wat gebeurt er als je onderbewustzijn je overneemt en alle verlangens en dromen naar de oppervlakte drijven Durf je al je dromen te volgen of ben je bang voor nachtmerries? In ‘Droom’ duikt Lakshmi met haar muzikanten het onderbewustzijn in en creëert een wereld van muziek en film over dromen, nachtmerries en alles ertussenin. De wereld tussen slaap en wakker waar ze eigen pop-noir nummers spelen die variëren van lieflijke kleine liedjes tot groots en duister, net als het leven zelf.

  • vr 11 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 11 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Tis Hier Geen Hotel

  Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth
  Herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers.
  za 12 feb 2022

  Gesmijt met deuren, snoeiharde muziek, altijd een weerwoord, rotzooi in de badkamer, chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door een emotionele rollercoaster en wordt je aanwezigheid vooral gewaardeerd als koelkastvuller, doorlopende pinautomaat of taxichauffeur op afroep. In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Want het is hier verdomme geen hotel! De voorstelling is gebaseerd op de populaire website tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente. De regie is in handen van Jeroen Woe, de helft van cabaretduo Van der Laan & Woe.

  Theaterverkenner op bezoek
  Theaterverkenner Claudia Veldt Kraakman (42) uit Heerhugowaard heeft 'Tis hier geen hotel' gezien op 4 februari in IJmuiden. Lees hier haar ervaring!

  Recensies
  Musicalnieuws
  Audities.nl

  De dames van Tis Hier Geen Hotel schuiven regelmatig aan bij verschillende televisie en radio programma’s, waaronder 5 Uur Live en Spijkers met Koppen.

 • Mart Hillen

  Mart & Movies
  Mart & Movies: beeldend en supermuzikaal!
  za 12 feb 2022

  In zijn nieuwe theaterprogramma Mart & Movies vertelt Mart Hillen, het jongste gitaarfenomeen van Nederland, over zijn passie voor films en de muziek die ervoor gemaakt is. Hij speelt door hem opnieuw gearrangeerde filmmuziek uit klassiekers als Titanic en Mission Impossible, maar ook uit recente films als Bohemian Rhapsody over Queen en Yesterday over The Beatles.

  Op zijn 21ste veroverde Mart Hillen de theaters met zijn eerste soloprogramma In Concert. Wie hem heeft gezien en gehoord, wil meer. Met zijn virtuoze gitaarspel schept hij schilderachtige beelden die het publiek meenemen in een andere wereld. 

  • za 12 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 12 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • The Mousetrap

  Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske e.a.
  do 17 feb 2022

  Na 20 jaar is Agatha Christie’s legendarische moordmysterie terug in Nederland! In het oude pension Monkswell Manor zit een aantal gasten opgesloten door de aanhoudende sneeuwval. Dan meldt zich een brigadier van de politie in verband met een moord die eerder die dag in de omgeving is gepleegd. Hij vermoed dat de dader zich in het pension schuilhoudt. Alle gasten lijken een motief te hebben en de spanning loopt verder op wanneer er plotseling een tweede slachtoffer valt. Door de sneeuwstorm kan niemand het pension verlaten, maar ook de moordenaar niet.. 

  Een meesterlijk moordmysterie waarbij het publiek bedrogen en geplaagd wordt door een plot met meer wendingen dan een draaitol!
   
  'BEWAAR HET GEHEIM VAN THE MOUSETRAP'
  The Mousetrap ging op 25 november 1952 in Londen in première en is de langstlopende toneelvoorstelling ter wereld. Het verhaal is nooit verfilmd, want de waarheid over wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen… Tot in het theater!

  tekst: Agatha Christie | regie: Jasper Verheugd | spel: Willeke van Ammelrooy, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Frederik Brom, Danny Westerweel, Xander van Vledder, Guusje te Pas en Bob Ott

  • do 17 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 17 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Milo Berlijn

  Mens erger je niet!
  Gangmaker in aardigheid
  do 17 feb 2022

  Lange rijen bij de kassa, hufterigheid in het verkeer, de constatering dat er te weinig Spaanstalige zangeressen in de Top 2000 zitten… Er is genoeg om ons druk over te maken. Maar waarom zouden we het leven zo serieus nemen?   

  Mens erger je niet! Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn, ‘gangmaker in aardigheid’, ons voorhoudt. Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren. 

  Het moet anders en dat begint bij onszelf. Vanuit het besef dat een positieve actie altijd leidt tot een positieve reactie. Of je een bijzondere, leuke, gave dag hebt, heb je zelf in de hand. Milo Berlijn - al jaren een veelgevraagd spreker op het gebied van menselijke interactie - staat nu in het theater. Hij confronteert, reageert en inspireert. Rauw cabaret dat het hart aanspreekt.  

  Heb je weleens gevraagd aan iemand die trekkebenend aan de bar ging zitten wat er met hem gebeurd is? Sterker nog, heb je zo iemand dan ook spontaan een troostbiertje aangeboden? Milo wel. Hij vertelt er aanstekelijk over. De verblufte respons van de persoon in kwestie, de bijval van de omstanders. Mens erger je niet!

  • do 17 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 17 feb 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Kasper van der Laan

  1 Kilo
  vr 18 feb 2022

  Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan, volgens de Volkskrant hét comedytalent van 2019, legt het u graag uit in zijn avondvullende debuutvoorstelling ‘1 Kilo’. Dus kom kennis maken met de unieke kijk op onze wereld van dit onvoorspelbare, ongrijpbare en ongekend grappige fenomeen. Van der Laan is lid van Comedytrain en was publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018.

  Recensies

  “Originele grappen, een knappe timing en een niet direct grijpbare, wazige podiumpersoonlijkheid, waarmee hij voor veel humor zorgt.” (de Volkskrant)

  Het Parool over Kasper van der Laan:
  “Het is een ongrijpbare jongen, die slim laveert tussen vrij traditionele stand-up, meer absurde ingevingen en korte fysieke intermezzo’s.”
   

  • vr 18 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 18 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Paul Haenen

  Haenen brengt Vreugde
  za 19 feb 2022

  Het is moeilijk om Paul Haenen in een vakje te stoppen. Is het cabaret? Niet echt, want zijn uitgangspunt is het verhaal en niet de humor. Zeker is wel dat de meeste mensen vrolijker de zaal uitgaan dan ze erin zijn gegaan. ‘Haenen brengt Vreugde’ dekt dan ook perfect de lading van deze optimistische voorstelling, waarin je Haenen zelf beter leert kennen en geniet van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Het wordt een avond vol humor, ernst en inzicht, met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert. De mooie kanten van het leven vieren, altijd weer lichtpuntjes zien; dat is de instelling van Paul Haenen, in welke hoedanigheid ook. “Na afloop is de wereld niet veranderd, maar het gemoed behoorlijk opgefleurd.” (de Volkskrant ****)

  Recensiequote
  de Volkskrant ****:
  “Met bewonderenswaardige souplesse en tekstvastheid laveert Haenen door zijn vreugde-avond, uitmondend in een persoonlijk demasqué. Na afloop is de wereld niet veranderd, maar het gemoed behoorlijk opgefleurd. In het algemeen gesproken.”

  script en spel: Paul Haenen | decor- en lichtontwerp: Clock Studios

  • za 19 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 19 feb 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Minidisco en het Feest van Tante Rita (4+)

  zo 20 feb 2022

  Welk kind kent de hits van Minidisco niet? Bekend van onder andere ‘Coco Loco’, ‘Dans met Tante Rita’, ‘De Dieren uit De Dierentuin’ en natuurlijk ‘Tsjoe Tsjoe Wa’!

  In een gloednieuw, grappig en knotsgek verhaal komen al deze bekende hits voorbij. Theo en zijn zusje Lulu mogen voor het eerst alleen naar het grote dansfeest van Tante Rita. Ze beleven een hilarisch avontuur in het Tsjoe Tsjoe Wa-bos en ontmoeten de meest bijzondere figuren. Het wordt spannend als er dieren uit de dierentuin ontsnappen en Brul de Leeuw in het bos blijkt rond te lopen.

  ‘Minidisco en het Feest van Tante Rita’ is de vrolijkste meezingmusical (4+) met 10 van de grootste en bekendste Minidisco-hits. Een verrassende swingmusical vol humor voor kinderen én hun (groot)ouders. 

 • Jop Wijlacker & Dennis Kolen

  Two Of Us (Lennon & McCartney Acoustic)
  do 3 mrt 2022

  Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling ‘Sounds of Silence’ over hun gemeenschappelijke liefde voor Simon & Garfunkel hoefden Jop Wijlacker en Dennis Kolen niet lang na te denken over een vervolg. Beiden zijn immers opgegroeid met de songs van John Lennon en Paul McCartney. In een intieme, akoestische setting laten Jop en Dennis de tijden van ‘Strawberry Fields’ herleven, nemen ze je mee naar de slaapkamer waar Paul en John hun eerste hits schreven, beland je in de voetsporen van The Beatles in een Hamburgse havenkroeg om uiteindelijk ‘Across the Universe’ te zweven. Met sfeervolle beelden, smakelijke anekdotes en persoonlijke herinneringen geven ze hun kijk op de tijdsbepalende songs van het succesvolste schrijversduo aller tijden.

  muziek en regie: Jop Wijlacker en Dennis Kolen

 • Francis van Broekhuizen & Gregor Bak

  Bij twijfel hard zingen
  vr 4 mrt 2022

  Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Zingen speelt een hele bijzondere rol in haar leven. Ze is dan ook een vurig pleitbezorger van de schoonheid en heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op directe, droogkomische toon. Haar eigen voorstelling is concert, theatercollege en cabaretvoorstelling ineen. Francis zingt haar favoriete aria’s en liederen, vertelt waarom die muziek haar zo raakt en welke rol die in haar persoonlijke leven speelt. Daarin heeft ze gemerkt dat er in moeilijke, bepalende fases in haar bestaan eigenlijk maar één ding opzat: bij twijfel hard zingen.
   

  Recensiequotes
  Leidsch Dagblad:
  “De praatgrage zangeres etaleert haar veelzijdigheid.”
  Leids Universitair Weekblad Mare:
  “Juist door de zang te omlijsten met humor bereik je een groter publiek en een totaal andere doelgroep: er zitten altijd mensen in de zaal die nog nooit bij de opera zijn geweest.”

  zang: Francis van Broekhuizen | piano: Gregor Bak

 • Anne & Lisa

  LONELY PONY
  vr 4 mrt 2022

  “Het debuut van Anne & Lisa is goed doordacht” (Parool), “hun absurdisme blijkt in een paar scènes griezelig goed te passen bij maatschappelijke ontwikkelingen” en “hopelijk gaan we meer zien van dit duo” (Theaterkrant) lazen we over ‘Weltschmerz’, het debuutprogramma van dit absurdistische, verfrissende cabaretduo.

  Ditmaal wurmen antiheldinnen Anne & Lisa zich in ‘LONELY PONY’; een avondvullend Trojaans hobbelpaard dat zowel strijdlustig alsook aaibaar en ontwapenend doordendert. Tijdens deze surrealistische rit wordt de toeschouwer medeplichtig aan situaties die absoluut geen dikke pluim van de juf verdienen. Heerlijk absurd en muzikaal maar tevens actueler dan ooit, ‘LONELY PONY’ zal u een avond redden van het alledaagse!

  Recensiequotes

  ·         “Weltschmerz is confronterend, gewaagd, absurd, vernieuwend en vooral zeer gedurfd” (★★★★ Theaterparadijs)

  ·         “Flitsende, snelle overgangen, een doordacht geluidsdecor van heerlijke songs” (DvhN)

  Anne & Lisa zijn onderdeel van het TVB Talent Aanbod

  • vr 4 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 4 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Evergreen Top 1000 Live met Arnold Mühren (The Cats)

  Evergreen Top 1000 Live
  za 5 mrt 2022

  Een heerlijk nostalgische avond, tjokvol met prachtige evergreens. Wie kent ze niet… Het Dorp van Wim Sonneveld, Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy, maar ook Nights In White Satin van The Moody Blues en uiteraard liedjes van The Beatles, Tom Jones, André Hazes, ABBA, Bee Gees en Elvis Presley. Stuk voor stuk klassiekers die direct dat gevoel bij je eerste kus op het schoolfeest, die eindeloze zomer in het zwembad of die ijskoude winter op de schaatsen oproepen. 

  Evergreen Top 1000 Live is een avond met de allermooiste klassiekers en verhalen achter de schermen van Arnold Mühren, topproducer en bassist van de legendarische band The Cats. De Volendamse formatie Evergreen Top 1000 Live speelt de hits van toen.  

  script: Arnold Mühren en Leoni Jansen | regie: Leoni Jansen | verhalen: Arnold Mühren | zang: Simon Stein | zang/gitaar: Martine Bond | gitaar: Nico Stein | toetsen: Sebastiaan Mol | bas: Jan Sombroek | drums: Cees Zwarthoed

 • Trompettist in Auschwitz

  Herinneringen van Lex van Weren
  do 10 mrt 2022

  Lex van Weren wordt geboren in 1920 en groeit op in Amsterdam. Het spelen op de trompet leert hij zichzelf aan. Als in de Tweede Wereldoorlog het hele gezin Van Weren wordt opgepakt en op transport wordt gezet naar vernietigingskamp Auschwitz, is het juist de trompet die hem het leven redt. Als enige van het gezin weet hij, als lid van het kamporkest, de verschrikkelijke tijd in het kamp te overleven als gevangene 16848. In 1980 haalde schrijver Dick Walda hem, na jaren van zwijgen, over om zijn verhaal te vertellen. Dat schokkende en emotionele relaas vormt het hart van deze intieme productie.

  Acteurs Jord Knotter en Soy Kroon vertellen en spelen in een regie van Eddy Habbema het bijzondere en aangrijpende verhaal van Lex van Weren, de trompettist in Auschwitz . Het boek van Dick Walda wordt door Allard Blom bewerkt tot theatertekst.

   

  • do 10 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 10 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Céline Janssen

  Opera voor Dummies.
  vr 11 mrt 2022

  De jonge sopraan Céline Janssen laat met haar theatervoorstelling ‘Opera voor Dummies’ op een leuke, luchtige manier zien hoe eigentijds opera eigenlijk is. Opera is hip, grappig, sexy en ontroerend. In iedereen schuilt wel een operafan. Céline ziet opera als hét nieuwe levenslied. In eerste instantie was opera vroeger bedoeld voor het volk, maar hoe is dat in deze tijd?

  Met haar deelname aan het SBS6 zangprogramma ‘We Want More’ liet ze al zien hoe opera ook kan. Ze verraste alle juryleden door het rock-lied ‘Who Wants To Live Forever’ van Queen te ‘ver-opera-en’. Unaniem stemden Henk Poort, André Hazes, Davina Michelle, Ali B en Trijntje Oosterhuis haar naar de halve finale. Naast opera zingt ze ook pop, jazz en zelfs een beetje rock. Door verschillende genres met elkaar te mixen en populaire liedjes in een totaal ander jasje te steken, spreekt ze met opera op deze manier een breed publiek aan.

  Toegankelijk voor iedereen én je leert er ook nog wat van!

  • vr 11 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 11 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Belle en het Beest De Musical (4+)

  Sita e.a.
  zo 13 mrt 2022

  Na publiekstrekkers als ‘De Kleine Zeemeermin’ en ‘Doornroosje’ vervolgt Van Hoorne Entertainment zijn sprookjestraditie met ‘Belle en het Beest De Musical’. Deze nieuwe familiemusical is met heel veel betoverende liedjes, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes natuurlijk het perfecte theateruitje voor de hele familie. In dit romantische sprookje speelt Sita de rol van Belle, een slim, sprankelend meisje dat verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Tovenaarsduo Titus & Fien zorgt voor een flinke dosis beestachtig goede humor.
  Het dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. Alle dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen, maar Belle droomt van grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man?

  Trek je allermooiste kostuum uit de kast, en kom verkleed naar het theater! Doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverend sprookjespakket. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet.

  regie: Bas Groenenberg | spel: Sita Vermeulen, Kick Spijkerman, Titus & Fien e.a.

  • zo 13 mrt 2022 14:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • zo 13 mrt 2022 14:00 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Tim Fransen

  De mens en ik
  do 17 mrt 2022

  De mens en ik

  De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. En een primaat. Maar wel een zoogdier dat de stoommachine heeft uitgevonden, en de dickpic. De uitvinder van vaccins én van complottheorieën. Van beschaving en van de waterstofbom. 

  Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Maar hoe zit nou het precies met die wijsheid? Op komische wijze maakt Tim Fransen ons deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid, en zijn eigen gedwongen lidmaatschap daarvan.

  Zijn eerste avondvullende voorstelling werd bekroond met de Neerlands Hoop. Voor zijn tweede voorstelling ontving Tim Fransen ­– als jongste cabaretier ooit – een Poelifinario. De jury schreef: ‘Tim Fransen bewijst andermaal zijn grote klasse als filosofisch cabaretier.’ Nu betreedt hij eindelijk de theaters met een derde programma.

  Tim Fransen zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd, geobsedeerd met fallussen (en andere Latijnse woorden) en bovenal ontzettend grappig.

  • do 17 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 17 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Theo Nijland

  Ontboezemingen van een blij mens
  do 17 mrt 2022

  Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de intiemste ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee. Ook al weet je dat, net als je wilt wegglijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is. Dus laat je gniffelend gek maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.
  Met ‘En de rest is onzin’ won Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. “Schitterende liedjes. (…) Hij mag er uitzien als een heer, zijn teksten spuwen vuur.” (Het Parool) 

  Recensiequotes
  Trouw over ‘En de rest is onzin’:
  “Dit soort liedjes doen je beseffen dat Theo Nijland tot de beste tekstschrijvers van Nederland behoort.”
  NRC Handelsblad over ‘En de rest is onzin’:
  “Nijlands gevoel voor drama en trefzekere teksten maken dat hij je regelmatig verleidt om mee te gaan in zijn nostalgie.”
  Het Parool over ‘En de rest is onzin’:
  “Schitterende liedjes. (…) Hij mag er uitzien als een heer, zijn teksten spuwen vuur.”

  • do 17 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 17 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Karin Bloemen & Cor Bakker

  Waar waren we gebleven…
  vr 18 mrt 2022

  Ja, waar waren we ook alweer gebleven, toen geluk nog het oude normaal was? Karin en Cor zaten midden in een prachtig liedje, in een heerlijk gevulde zaal, vol mensen, jong en oud, die meegenomen werden door de magie van het moment. En toen, ruw onderbroken door 'dat wat niet genoemd mag worden'...

  In ‘Waar waren we gebleven...’ doen Ka&Co net of er niets gebeurd is; het 'C-woord' zal niet genoemd worden, er komen ouderwets leuke conferences langs en natuurlijk worden, op het hoogste niveau, de mooiste liedjes gespeeld en gezongen! Een avondje theater zoals het hoort, zonder Zoom, scherm en koptelefoon, maar met al die echte, lachende en genietende mensen om je heen.

  Zangeres/cabaretière Karin Bloemen en pianist Cor Bakker hebben een lange historie samen, van de eerste kennismaking op de Kleinkunstacademie in de jaren 80 tot de grote theatershows ‘De diva en de divan’ (2002) en ‘Diva’s van Carré’ (2013). Ook dit keer zullen ze er zonder twijfel in slagen om het publiek met zich mee te nemen en met een lach op het gezicht weer naar huis te sturen.

  • vr 18 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 18 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Lucas van Merwijk

  Latin Devils!
  za 19 mrt 2022

  Het begon allemaal in 1980. Lucas van Merwijk, toen nog punkdrummer, vertrok van de provincie naar de grote stad Amsterdam om door te breken.
  Het liep allemaal anders dan gepland. Hij kwam in contact met de salsa muziek van de in Amsterdam wonende Latino's uit New York en raakte al snel verslaafd aan de rijkdom van deze ritmes.

  In de donkere en kokende latin nachtclubs van Amsterdam speelde de Hollandse drummer nacht in nacht uit voor salsa danspubliek en ontdekte hij de nauwe verwantschap tussen muziek en dans.
  Een levenslange zoektocht naar de oorsprong bracht hem naar de wijk Spanish Harlem in New York, waar Salsa voor de NY Latino's hetzelfde was als Soul voor de Afro Amerikanen.

  In Latin Devils! wordt de 100 jarige geschiedenis van deze muziek blootgelegd met een knallende band, drie topzangers en tien innemende en betoverende dansers en danseressen.

  • za 19 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 19 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Merijn Scholten

  SOLO ( try-out)
  do 24 mrt 2022

  Micha Wertheim noemde hem “De Grappigste man op Instagram”.
  Een behoorlijke prestatie voor iemand die een jaar geleden nog niks van social media moest hebben. Maar nood brak wet en hij sleepte met zijn viral-filmpjes menigeen de lockdown door.

  En nu dus eindelijk gewoon weer live met u in het theater.

  U kent hem misschien van De Partizanen, het duo dat hij begon met goede vriend Thomas Gast. Ze wonnen jury- en publieksprijs op Leids Cabaretfestival, een Neerlands Hoop voor beste debuutprogramma en sloten twee jaar lang de week af bij De Wereld Draait Door.

  Voor hun laatste voorstelling, het met 5 sterren bekroonde Het Leven an Sich, schreef Merijn tekst en muziek. De trilogie was af. Het project Partizanen ten einde.

  Nu gaat hij terug naar de basis.
  Alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn.

  Hou hem in de gaten. Hij doet dat ook met u.

  Extra info:
  Merijn Scholten maakt onderdeel uit van standup-gezelschap Comedytrain.
  Was tekstschrijver voor Dit Was Het Nieuws, Het Klokhuis en Het Sinterklaasjournaal. 
  Hij is vaste columnist van het radioprogramma Spijkers met Koppen. 

  • do 24 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 24 mrt 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • De Speld Theater

  2061 of een ander jaar ( try-out)
  wo 30 mrt 2022

  Het satirische nieuwsplatform De Speld komt met een primeur en gaat in première met het eerste theaterscript ooit geschreven met een algoritme. De schrijvers van De Speld bewijzen dat het kan en gaan geheel in de stijl van De Speld een unieke samenwerking aan met de technologie. Zo hebben ze in de eerste mens-machine voorstelling het antwoord uitgerekend op de aloude vraag: to be or not be? Het is to be. 

  2061 of een ander jaar is theater, cabaret en braintainment in één. Verwacht een prikkelende en satirische voorstelling. De ontdekking van de zwaartekracht is slechts een incident vergeleken met de onthullingen in deze voorstelling. 

  De artikelen van De Speld geven dagelijks scherp, gevat en brutaal commentaar op de maatschappij. Met een podium online en in de Volkskrant, bereiken ze dagelijks een miljoenenpubliek. Nu gaan ze inhoudelijk een stap verder met een satirisch drama in het theater.  

  • wo 30 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • wo 30 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Rundfunk

  Todesangstschrei
  do 31 mrt 2022

  Duo Rundfunk beleefde in 2018 een droomdebuut met ‘Wachstumsschmerzen’ en ook met de opvolger houden ze je op het puntje van de stoel. Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten de jongens zich in ‘Todesangstschrei’ op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Want meteen nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld en klaar bent om van het leven te genieten, ligt deze oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven in je nek zal hijgen. Dat wordt lachen. “Een staaltje ijzersterk en spannend cabaret, in een moordend tempo.” (de Volkskrant ****)

  Recensiequotes
  de Volkskrant ****:
  “Ook de tweede show van Rundfunk is een staaltje ijzersterk en spannend cabaret, in een moordend tempo.”
  NRC Handelsblad ****:
  “Treiterhumor van de bovenste plank. (…) De voorstelling is opvallend scherp gesneden, de timing is perfect, het tempo moordend, de grapdichtheid hoog.”
  Trouw ****:
  “Uiteindelijk zijn Van de Velde en Van Kalmthout toch vooral entertainers, ijzersterk in het neerzetten van komische personages en het schrijven van gelikte scènes.”
  Telegraaf ****:
  “Een aaneenschakeling van snelle sketches en terugkerende typetjes. (…) De voorstelling barst daarentegen van de geinige verrassingseffecten die voor flitsend vermaak zorgen.”

  regie: Peter van de Witte | spel: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde

  • do 31 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 31 mrt 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Legendary Albums Live

  Stayin’ Alive With The Bee Gees
  vr 1 apr 2022

  De Bee Gees produceerden sinds 1965 een onafgebroken reeks wereldhits, voor zichzelf en voor talloze andere wereldberoemde acts. Met nummers als ‘Spicks and Specks’ en ‘Massachusetts’ zetten Barry, Maurice en Robin Gibb hun herkenbare sound neer en veroverden ze wereldwijd miljoenen fans. Het toppunt van hun roem kwam in de jaren zeventig, toen elke disco klassiekers als ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ draaide. Al dit moois wordt vanavond live door een geweldige band op de planken gezet, plus het hele album ‘Main Course’, door velen gezien als de beste Bee Gees-plaat. Als uitsmijter brengt Petra Berger de hoogtepunten van het veertig jaar oude album ‘Guilty’ van Barbra Streisand, dat geheel door de drie broers werd geschreven.

  regie: Winfred van Buren | muzikale leiding en toetsen: Jan-Peter Bast | zang en piano: Nick Bult | zang en gitaar: Alides Hidding | zang: Lodewijk van Gorp en Petra Berger | bas: Marco Dirne | drums: Arie den Boer

 • Fernando Lameirinhas

  Melody Man
  vr 1 apr 2022

  Na een mooie en bewogen carrière van 57 jaar neemt de Portugese singer-songwriter Fernando Lameirinhas afscheid van het podium met ‘Melody Man’. De muziek van Fernando is rijk en rijp: in zijn leven heeft hij zich uiteenlopende genres eigen gemaakt en met talloze coryfeeën gespeeld. Melodie is de rode draad in zijn liedjes. “Als ik een tekst schrijf, dan hoor ik daar direct twee of drie melodieën bij. Waar anderen foto’s maken om herinneringen te verzamelen, creëer ik melodieën. Elk liedje in mijn carrière roept een gebeurtenis uit mijn leven op”, aldus Fernando, die nog eenmaal fado op zijn manier speelt: met hart en ziel.

  zang en gitaar: Fernando Lameirinhas | bas en zang: Antonio Lameirinhas | (in wisselende bezetting) piano: Juan Pablo Dobal / gitaar: Daniel de Moraes / percussie en drums: Udo Demandt

  • vr 1 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 1 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Back to the Country

  Part 11
  za 2 apr 2022

  ‘Back to the Country’ is na het 2e lustrum Neêrlands langstlopende countrymuziekproductie. Ook in dit elfde seizoen heeft de 7-koppige cast opnieuw een pakket liedjes samengesteld om van te smullen. Hoofdgerecht is natuurlijk de 2 uur durende show waarin ruim 30 titels de revue passeren. Nagerecht is de befaamde afterparty waarin het altijd groot feest wordt vanwege het hoge ‘zing-maar-mee’ gehalte.

  De acts staan al decennia lang aan de Europese country top en hebben hun sporen meer dan verdiend.

  Kortom, 11 jaar ‘Back to the Country’ en 80 jaar muziekervaring.

  U ziet het, alle ingrediënten zijn aanwezig voor weer een hoogstaand en onvervalst avondje nostalgie: klassiekers uit de rijke country historie met uitstapjes naar aanverwante muzieksoorten, opgediend door Dick van Altena en de band Savannah.

  Laat het u goed smaken!

 • Maartje & Kine

  Hoge Noot
  za 2 apr 2022

  In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Op zoek naar het antwoord suizen de twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodel-rap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit, meesterlijke solo’s, stapels sketches en hopen humor. Maartje & Kine musiceren door, zélfs als de wereld vergaat. Want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij. Dagblad van het Noorden zag een van hun eerdere programma’s: “Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.”

  Recensiequotes
  Dagblad van het Noorden over Maartje en Kine:
  “Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika.”

  regie: Titus Tiel Groenestege | klankbord en tekstbijdrage: Peer Wittenbols

  • za 2 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • za 2 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Nielson

  do 7 apr 2022

  Voor het eerst gaat Nielson met zijn band de Nederlandse theaters in met een unieke voorstelling. In 2022 is het 10 jaar geleden dat Nielson doorbrak met zijn ritmische, energieke en opgewekte Nederpop. Met hits als ‘Beauty & de Brains’, ‘Hoe’, ‘Mannenharten’ en ‘Sexy als ik dans’ vestigde hij zijn naam en heeft hij op elk festival en podium van Nederland gestaan. 

  Nielson is niet meer weg te denken uit de Nederlandse popgeschiedenis en met zijn platinum album Diamant heeft hij zich nog verder ontwikkeld. Deze nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassener en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn eerlijker en persoonlijker dan ooit. 

  De afgelopen 10 jaar, rijk aan ervaringen en ontwikkeling, hebben hem gevormd en nu is het de hoogste tijd om er een mooie theatervoorstelling van te maken. In zijn eerste theatertour kan Nielson echt zichzelf laten zien. Rauwer, puurder, eerlijker en emotioneler. Nielson heeft de wereld meer te bieden en neemt het publiek mee in zijn persoonlijke muzikale reis.

   

 • Marja’s Dooie Sterren Parade

  Marja van Katendrecht
  Een mee-zing eerbetoon aan hen die niet meer zelf kunnen zingen
  vr 8 apr 2022

  De melancholische, maar altijd hoopvolle Marja van Katendrecht – die van de Tupperwarebakjes - maakt zich zorgen over de ons ontvallen Nederlandse artiesten en wil de herinneringen aan hen levend houden. In een sprankelend muzikaal programma ontvangt de energieke, ontwapenende en goudeerlijke Marja nabestaanden met een plak cake en een welgemeend ‘Bedankt dat u er bent’. Met het iconische Waarheen, waarvoor van Mieke Telkamp opent zij de herdenking. Aan de hand van bekende en onbekende nummers en anekdotes vertelt Marja over het leven van onder anderen Robert Long, Conny van den Bos, Rudy Carrell, Tante Leen, de Zangeres Zonder Naam en vele anderen. Een hartverwarmende en soms ontroerende parade met de sterren van weleer. Marja’s Dooie Sterren Parade is een vervreemdende gebeurtenis die, als bij een goed afscheid, droefenis en plezier met elkaar verbindt.

  Om Marja nog een beetje beter te leren kennen kun je hier een leuke recensie lezen van een Bingo die ze hoste in De Doelen Rotterdam.

  Bekijk hier de publieksreacties.

  • vr 8 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 8 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • The Soul Kitchen

  Tribute to the music of Motown
  za 9 apr 2022

  In deze ‘keuken’ bereiden we de allergrootste, mooiste en meest swingende hits van Motown, het legendarische soul-platenlabel uit Detroit. Of je nu een SoulMan of een Natural Woman bent, op het menu van de Soul Kitchen staat een onvergetelijke muziekreis van de jaren zestig tot nu met klassieke soulhits uit de jaren zeventig en tachtig.

  Dans vanavond mee op de hits van legendes als Barry White, George Benson, Michael Jackson, Tina Turner, Lionel Richie, Wilson Pickett, Chaka Khan, Earth Wind & Fire, en nog veel meer, allemaal in 'soulsational'-stijl!

  Je herleeft je favoriete soulnummers zoals ‘Respect’, ‘ABC’, ‘River Deep Mountain High’, ‘My Girl,  ‘Three Times a Lady’, ‘Get Down On It’ en meer.

 • Hét Kinderpopconcert (3+)

  Mijn allereerste popconcert
  Je allereerste popconcert en meteen je allerleukste!
  zo 10 apr 2022

  Weleens een peuter wild zwaaiend met zijn fopspeen zien stagediven? Of driejarigen onbevreesd zien crowdsurfen? Dat zijn dingen die zomaar kunnen gebeuren bij ‘Mijn allereerste popconcert’. Alles mag: meezingen, meedansen of gewoon lekker luisteren, net als bij een echt popconcert. Jelle Amersfoort en zijn spetterende band steken de leukste en bekendste kinderliedjes, zoals ‘Hokie-Pokie’ en ‘Tsjoe Tsjoe Wah’, in een stoer popjasje en spelen nummers die je binnen no-time kunt meezingen. Het wordt een swingende show vol stoere gitaarsolo’s, met een vette lichtshow en dansende (groot)ouders en springende kleuters. Je allereerste popconcert en meteen je allerleukste!

  zang en presentatie: Jelle Amersfoort | gitaar: Jurgen Burdorf | drums: Willem Smid | toetsen: Erik Smans | bas: Hugo den Oudsten

  www.kinderpopconcert.nl

  • zo 10 apr 2022 14:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • zo 10 apr 2022 14:30 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • 35e Groninger Studenten Cabaret Festival

  FINALISTENTOUR
  do 14 apr 2022

  De finalistentour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Veel grote cabaretnamen hebben in hun studententijd deelgenomen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Onder meer Jochem Myjer en Theo Maassen behaalden de winst tijdens de finale van het Festival. 

  De finalisten worden ook dit jaar weer beoordeeld door een vakkundige jury. Na een intensief traject waarin de studenten begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2021 de finale halen, een tour maken langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van dit jubileumjaar te aanschouwen?

  regie: Audrey Bolder

  • do 14 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 14 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Pink Project The Band

  Pink Floyd Past to Present
  vr 15 apr 2022

  Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Nu gaat de band op tournee met de ultieme Pink Floyd show: ‘Pink Floyd Past to Present’. 

  Deze nieuwe show bestrijkt het gehele rijke oeuvre van Pink Floyd. Van ‘Ummagumma’ en ‘Meddle’ tot en met ‘The Dark Side of the Moon’ en van ‘Wish You Were Here’ via ‘Animals’ en ‘The Wall’ tot en met ‘The Division Bell’. Alle highlights komen voorbij. Met quadrafonische sound, een spectaculaire lichtshow en indrukwekkende visuals is het alsof de legendarische Britse band nooit heeft opgehouden te bestaan.

  ‘Pink Floyd Past to Present’ is de ultieme Pink Floyd trip down memory lane! 

  Bezoekersreactie: “Wat een fantastisch optreden. Tot tranen toe geroerd. Coverband is echt een understatement. Het is Pink Floyd 2.0....” 

  zang: Charles Dehue | zang en gitaar: Ruud Verwijk | bas: Jason Waasdorp | drums: Arjan van Iperen | keyboard: Giovanni Pepe | elektrische en akoestische gitaar: Hans Hendrik | saxofoon en keyboard: Konstantin Iliev | achtergrondzang: Jacqueline van de Heiden en Angeline van Rossum

  • vr 15 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 15 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Solo Stories

  In het licht
  vr 15 apr 2022

  Tijdens het optreden van een zangeres dwalen haar gedachten af naar haar jeugd. Jaren die getekend zijn door gruwelijke gebeurtenissen in haar jeugd. Wat doet het met een jong meisje als de personen die je moeten beschermen het op je hebben voorzien? Waarom greep niemand in? En hoe vind je de kracht om niet langer te zwijgen?

  ‘In het licht’ is een aangrijpende en belangrijke monoloog over misbruik, gebaseerd op het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen. Gespeeld door Lisse Knaapen (o.a. ‘Emma wil leven’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘SKY’), met nieuwe muziek van Ellen ten Damme.

  Karin Bloemen: "Ik vind het heel bijzonder dat er naar aanleiding van ‘Mijn ware verhaal’ een theatervoorstelling komt. In mijn eigen theatervoorstellingen zat wel eens een kleine verwijzing naar mijn jeugd, maar het is nooit echt het (hoofd)onderwerp geweest. Eén van de redenen dat ik het boek geschreven heb, is dat ik anderen die vergelijkbare dingen hebben meegemaakt of er op dit moment mee te maken hebben, wil helpen met het gevecht dat ze leveren en met de angsten die ze moeten overwinnen. De belangrijkste boodschap voor hen is toch: ‘als je niet praat, bescherm je de dader, niet jezelf.' Deze theatervoorstelling vind ik een geweldige aanvulling voor deze belangrijke missie!"

  • vr 15 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 15 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Rolf Sanchez: Mi Aventura

  za 16 apr 2022

  Tijdens Rolf Sanchez: Mi Avemtura brengt Rolf de Latin vibes naar het theater met een breed repertoire aan Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige muziek. Samen met zijn band Latin Society zet hij een onvergetelijke show neer vol vlammende passie.

  Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle export product van Nederland op het gebied van Latin muziek. Tijdens zijn succesvolle deelname aan het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland kwam het nummer Pa Olvidarte voort, een duet met Emma Heesters. Het nummer werd het hoogst genoteerde Spaanstalige nummer ooit in de Top 40 en behaalde afgelopen jaar Platina. In maart bracht Rolf zijn single Como Tu uit, welke op dag één al in de Alarmschijf van Q-music werd meegenomen en inmiddels al meer dan 4 miljoen keer is gestreamd.

  • za 16 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 16 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Richard Groenendijk

  Voor iedereen beter
  di 19 apr 2022

  Meer dan tweehonderd keer speelde Richard Groenendijk zijn vorige theatervoorstelling Om Alles! in de Nederlandse theaters. Het leverde hem niet alleen uitverkochte zalen en zeer enthousiast publiek op, maar ook een nominatie voor de prestigieuze Poelifinario cabaretprijs. Volgens de pers hoort Groenendijk in het rijtje van de grote komieken van ons land. En dat is niet voor niets. Hij is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. En dan kan hij nog geweldig zingen ook!

  Na een sabbatical van een jaar kreeg hij van Corona nóg een jaar vrij, maar nu is Richard Groenendijk vol inspiratie terug in het theater met een gloednieuwe show. Het wordt wederom een hilarische avond, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard Groenendijk wel. Voor iedereen beter is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter!

  Recensiequotes
  Algemeen Dagblad ***** over ‘Om alles!’:
  “In ‘Om alles!’ bewijst Richard Groenendijk met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren.”
  de Volkskrant **** over ‘Om alles!’:
  “Hoogstaand amusement met scherp randje. (…) Een ijzersterke voorstelling.”

  • di 19 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • di 19 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Rienne va Plus

  NU
  vr 22 apr 2022

  Dertig jaar geleden besloten Ernst Jansz en Jan Hendriks, enkele jaren na hun Doe Maar avontuur, weer het podium op te gaan. Dit keer samen met zangeres Rieany Janssen. In een paar jaar tijd schreven zij een twintigtal nummers, waarbij ze zich qua tekst en muziek lieten inspireren door de jaren 30/40 van de vorige eeuw. Door hun aanstekelijke performance werden zij de favoriet van de menig schouwburgdirecteur. Zo speelden zij een week achter elkaar in een uitverkochte Kleine Komedie. Nu, na talloze verzoekjes om het dertigjarig jubileum extra glans te geven, blijken virtuositeit en spelvreugde er nog altijd van af te spatten. Voor deze voorstelling is het gezelschap aangevuld met Richard Wallenburg op bas.  

  Recensiequotes:
  'Zwoele jazzy muziek die de luisteraar wegvoert naar de lounge van een luxe cruiseschip.’ (Volkskrant, 9 oktober 1992)
  'Zangeres met een perfecte bluesy jazzstem.’ (Leeuwarder Courant, 9 april 1994)

  • vr 22 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • vr 22 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Nienke Fitters

  Finally!
  za 23 apr 2022

  Als er iemand indruk maakte bij The Voice of Holland was het wel de Brabantse Nienke Fitters. Deze als stewardess werkzame zangeres vloog letterlijk alle rondes door, rechtstreeks de finale in! Een bijzondere finale, want door de covid19 maatregelen heeft het publiek haar alleen via de TV kunnen volgen. Hoe bijzonder dan ook om haar eindelijk live in het theater te kunnen zien. Met haar krachtige stem en een voorkeur voor powerballads gaat ze samen met het publiek genieten van een mooie avond. 

  • za 23 apr 2022 20:00 uur
   Kleine Zaal
   Tickets
  • za 23 apr 2022 20:00 uur
   Kleine Zaal
   Tickets
 • René Shuman & Angel-Eye

  Romance & Rock’n Roll!
  za 23 apr 2022

  Na de uitverkochte voorstelling in Beverwijk van vier jaar geleden zijn René Shuman & Angel-Eye, 
  Mr. & Mrs. Rock’n Roll dit jaar terug in het Kennemertheater met een geweldige en swingende 
  voorjaarsshow! Dat muziek en passie kan zorgen voor romantiek & rock’n roll bewijzen Shuman & 
  Angel-Eye in de gelijknamige theatershow Romance & Rock’n Roll! 

  Bereid u voor op een avond vol swingende hits van Elvis Presley, Roy Orbison, The Everly Brothers 
  en vele anderen. En neem zeker uw Blue Suede shoes mee. Maar er is meer… 
  René en Angela zijn al 20 jaar een paar zowel voor als achter de bühne… En dat zorgt voor unieke 
  life-stories. In deze show delen ze met u het geheim van hun “Rock around the clock" samen zijn en 
  hoe ze in mooie tijden genieten en in moeilijke tijden toch een mooie toekomst blijven zien... 
  Inspiratie en heerlijke muziek recht uit het hart. 

  Romance en Rock’n Roll! Uniek, treffend en onvoorspelbaar geweldig! Mis het niet!

  • za 23 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • za 23 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Leids Cabaret Festival

  Finalistentour 2022
  do 28 apr 2022

  Voor jong cabarettalent is het Leids Cabaret Festival een mooie manier om de podia op geslingerd te worden. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen met / voor het publiek. Want je kunt thuis voor de spiegel wel eindeloos oefenen, maar je wilt toch weten wat je waard bent.

  Na het festival in de Leidse Schouwburg trekken de finalisten het land in met de Finalistentour, waarin zij de finaleavond integraal over doen. Zonder de finalestress. Moet jij eens opletten!

  Enkele oud-finalisten zijn: Najib Amhali, Lebbis & Jansen, Paulien Cornelisse, Wim Helsen, Micha Wertheim, Tim Fransen, Katinka Polderman. En van de jongere generatie: Lisa Ostermann, Jasper van der Veen, Kasper van der Laan, Martijn Kardol.

  • do 28 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 28 apr 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Een meeuw

  Toneelgroep Maastricht Met Wendell Jaspers, Thijs Römer e.a.
  vr 29 apr 2022

  Voorjaar 2022 zetten schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van een van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur: Anton Tsjechovs De Meeuw. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

  Een meeuw speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina (Jaspers) staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met de sterschrijver Trigorin (Römer), wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf.

  Na de succesvoorstellingen Noem het maar liefde en Peachez (beide in 2019) brengen Pfeijffer en Sluysmans in 2022 met Een meeuw een moderne interpretatie van een van de bekendste toneelklassiekers. Een meeuw wordt een tragikomisch gevecht met de zinloosheid van het bestaan. Een feest van mislukkingen, bevolkt door personages die spijt hebben van het verleden, dromen van de toekomst, maar vergeten te leven in het nu. Smachtende zielen die het geluk net niet binnen handbereik hebben. Het kan niet anders dan dat het publiek zich hierin zal herkennen.

   

  De pers over Noem het maar liefde (2019)

  ‘Een feest van een voorstelling’ ***** de Volkskrant

  ‘Een eclectische kijk op liefde en verlangen’ **** NRC Handelsblad

  ‘Zeldzaam geslaagd, alles klopt’ ***** Scènes.nl

  De pers over Peachez (2019)

  ‘Beste voorstelling van het jaar’ ***** Elsevier

  ‘Een serene, bijna abstracte regie van Michel Sluysmans’ **** de Volkskrant

  ‘Een bloedmooie ode aan de liefde’ **** Holland Media Combinatie

   

   

   

  • vr 29 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 29 apr 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Rockacademie

  Kingdom of Pop
  vr 6 mei 2022

  Madonna, Prince, Freddy Mercury, Tina Turner; de popiconen van toen hebben nog steeds invloed op de hedendaagse (pop)muziek en maakten albums die anno 2020 nog steeds tot de bestverkopende ooit behoren. (Oud-)studenten van de Rockacademie – de kweekvijver voor hedendaagse sterren als Danny Vera, Floor Jansen, Jacqueline Govaert, Eefje de Visser, dj Hardwell en Duncan Laurence – brengen met ‘Kingdom Of Pop’ een ode aan hun voorgangers en inspiratiebronnen. Er zijn verhalen van de nieuwe generatie, je wordt meegenomen naar iconische momenten uit de muziekwereld en natuurlijk hoor je heel veel hits, van The Beatles tot aan Lady Gaga en vele anderen die hun stempel drukten op de muziekindustrie van nu.
  ‘Kingdom Of Pop’ is de opvolger van de succesvolle muziekvoorstelling ‘Forever 27’, een eerbetoon aan poplegendes die de 28 jaar niet haalden.

 • Brandweerman Sam Live! (2+)

  De Verloren Piratenschat
  za 7 mei 2022

  Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg, dus komt het populaire kinderidool weer met een spiksplinternieuw vlammend verhaal naar het theater. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden beleeft Sam ook ditmaal een spannend avontuur. Een beruchte piraat heeft ooit zijn schatkist op Piekepolder eiland verstopt. Om de eeuwenoude dorpslegende te vieren, wordt een speurtocht georganiseerd. Wie zal de felbegeerde schat als eerste vinden? De piratenteams gaan op pad, maar als zich een dichte mist om het eiland verspreidt, staat Sam voor een moeilijke uitdaging. Je hoort het, het wordt alle hens aan dek voor Brandweerman Sam en zijn vrienden bij deze spetterende voorstelling vol dans, zang, humor en gewaagde reddingsacties. 

  Na afloop van de voorstelling komen de acteurs naar de foyer voor een meet & greet.

 • Ellen ten Damme

  BAROCK
  do 12 mei 2022

  Klatergoud en schone schijn

  Wie het zich in de 17e en 18e eeuw kon permitteren, vierde de theatrale uitbundigheid. Ellen ten Damme droomt weg in frivole vergankelijkheid en houdt hof in BAROCK, een performance in het verlengde van haar succes-shows PARIS-BERLIN en CASABLANCA. Nederlands meest veelzijdige zangeres presenteert een tragédie lyrique die verder dan ooit terug in de tijd gaat en toch helemaal van nu is. We mogen weer en willen nog meer en iedereen weet zich het middelpunt van zijn eigen entourage, als een rockster in Versailles. Klatergoud blinkt op sociale media en de schone schijn is oogverblindend. Achter de façade observeert de troubadour de crinoline van de keizerin en leidt de dans alsof de morgen nooit komt.

  Samen met haar 8-koppige band nodigt Ellen ten Damme u uit om toe te treden tot haar hofhouding. Haar nieuwe show BAROCK is een meertalig bal demasqué vol verrassende en herkenbare songs waar de scabreuze excessen net zo opzwepend zijn als de schaduwzijdes meeslepend. 

  • do 12 mei 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • do 12 mei 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • ABBA The Music

  vr 13 mei 2022

  ABBA The Music onderscheidt zich door de songs zowel vocaal als muzikaal op originele wijze te vertolken én bevat nieuwe en verrassende uitvoeringen van het ABBA-repertoire. Met veel energie gebracht door een bijzondere groep musici en vocalisten; allen groot ABBA fan!

   ABBA is één van dé iconen van de internationale popmuziek. Alle leeftijden genieten nog dagelijks van de muziek -vooral nu ook n.a.v. de film en musical Mama Mia- en nog altijd worden miljoenen platen verkocht.

   In een meer dan twee uur durende show worden alle grote hits ten gehore gebracht. Dé songfestivalwinnaar Waterloo tijdens het Eurovisie Songfestival en wereldhits als: ‘Mamma Mia’, ‘Dancing Queen’, ‘Does Your Mother Know’, ‘Money Money Money’, ‘SOS’, ‘Knowing Me Knowing You’, ‘Summernight city, ‘Voulez Vouz’ en ‘Chiquitita’.

   Alles wordt gespeeld met de feel van ABBA, zoals ze dat tijdens hun eigen concerten deden: niets op tape, alles live!

   ABBA The Music is géén tributeband en géén musical, maar brengt precies datgene waar het om gaat; The Music! Met groots showpodium, visuals en veel licht!

  • vr 13 mei 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
  • vr 13 mei 2022 20:15 uur
   Grote Zaal
   TICKETS
 • Johan Goossens

  Kleine Pijntjes
  do 19 mei 2022

  Leeftijd is slechts een getal en je bent nooit te oud om te leren. Maar als je na een dik jaar binnenzitten nog steeds geen barré-akkoorden kent, geen woord Portugees hebt geleerd en Oorlog en Vrede niet hebt gelezen, gaat het er dan ooit nog van komen in dit leven? 

  Jong als hij zich voelt, zou je niet zeggen dat Johan inmiddels de veertig nadert. Toch kreunt hij steeds vaker als hij even gaat zitten. En als er niemand in de buurt is, ontsnapt hem soms een ‘Hèhè..’ Ook kan Johan stiekem genieten van vloerverwarming. Hij blaakt van gezondheid, maar heeft soms onduidelijke, kleine pijntjes.

  Johan verzet zich tegen het onvermijdelijke verval met liedjes, verhalen en relativerende humor. Schakelend tussen hilariteit en ontroering, tussen hoge idealen en lullige alledaagsheid, wil hij ervoor zorgen dat u uw eigen kleine pijntjes een avond lang vergeet.

  Recensiequotes

  “Eerlijk, grappig en ontroerend (…) IJzersterk cabaret.” – NRC **** 

  “Met het grootste gemak schakelt hij tussen hilariteit en ontroering.” – Theaterkrant ****

  Over Johan Goossens: 

  Over zijn ervaringen als leraar op een ROC schreef Johan twee bestsellers: Wie heeft er wél een boek bij zich? en Jongens, ik wil nu toch écht beginnen. Op televisie bereikte hij veel mensen door mee te doen aan programma's als De Roast van Ali B en Wie is de mol. Kleine Pijntjes wordt Johans achtste cabaretprogramma. Daarnaast werkt hij momenteel aan zijn eerste roman.

  • do 19 mei 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
  • do 19 mei 2022 20:30 uur
   Kleine Zaal
   TICKETS
 • Ganesha - twee vriendinnen, de reis van hun leven

  Pia Douwes, Ara Halici en Marleen van der Loo ( try-out)
  za 28 mei 2022
  -
  zo 29 mei 2022

  ‘Ganesha - twee vriendinnen, de reis van hun leven’ is een mooie intieme musical over loslaten, acceptatie en vriendschap. Karin en Margreet besluiten om eens een keer niet op vakantie naar het gebruikelijke Spanje te gaan, maar twee weken door India te reizen. Daar komen de vriendinnen, zonder zich daarvan bewust te zijn, de god Ganesha tegen. Samen met hem duiken ze als in een achtbaan in hun eigen leven, vol angsten, geheimen en spijt. Stapje voor stapje leren ze uiteindelijk wat echte vriendschap is, in een voorstelling waarin verdriet en humor op een prachtige manier hand in hand gaan.
  Gespeeld door onder anderen Pia Douwes, Ara Halici en Marleen van der Loo, gebaseerd op het toneelstuk ‘A Perfect Ganesh’ van meesterschrijver Terrence McNally, bekend van onder meer ‘Kiss of the Spiderwomen’ en ‘Anastasia’.

  origineel script: Terrence McNally | scenario en liedteksten: Allard Blom | spel: Pia Douwes, Ara Halici, Marleen van der Loo e.a.

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren en om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren. Cookies worden ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen