• vr 17 sep 2021
  Meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde en geluk

  Debby Petter

  De liefde voorbij

  Debby Petter komt de laatste jaren met de ene intrigerende theatermonoloog na de andere. Speelde ze in haar vorige voorstelling ‘In mijn hoofd’ een vrouw die vertelt over haar leugenachtige man, nu verhaalt zij in ‘De liefde voorbij’ over een man en een vrouw die bijna dertig jaar getrouwd zijn. Een goed huwelijk? Zij vinden van wel. En soms ook niet. Een gewoon huwelijk dus. Op een avond vertelt hij zijn vrouw dat hij een geheim heeft. Er volgt een ruzie en hij verlaat boos het huis. Twee uur later is hij dood. Zelfmoord? Waarschijnlijk niet. Een dom ongeluk? Zou kunnen. Zij is bodemloos verdrietig. Om zijn dood en om het geheim. Een meeslepende, lichte en tegelijkertijd radeloze monoloog over liefde, geluk en over de vraag wat geluk is. En wat echt is. Bestaat er echt geluk? Goeie vraag! Toch?

  tekst en spel: Debby Petter | regie: Maarten Mourik

 • vr 24 sep 2021
  Multi-instrumentale, muzikale onemanshow

  Diederick Ensink

  Diederick’s debuut

  Diederick Ensink maakt er een sport van om zoveel mogelijk instrumenten te bespelen - ‘een gezonde verslaving’, noemt Diederick het. Het liefste zou hij in zijn eentje alle instrumenten van een orkest willen bespelen... én daarbij ook nog willen zingen. Dat gaat natuurlijk niet, horen we je denken. Om het tegendeel te bewijzen stapt Diederick op het toneel in ‘Diederick’s Debuut’.

  Ondertussen is de muziek-instrumenten-teller de 10 al gepasseerd en kan Diederick door middel van technologie, zoals bijvoorbeeld een ‘loop-station’, in zijn eentje dat gedroomde orkest live op de bühne tot leven wekken. Diederick vertelt zijn persoonlijke, muzikale verhaal aan de hand van muziek uit diverse muziekgenres. Van Shaffy tot Coldplay, van Beethoven tot Billy Joel, allen op zijn eigen manier vertolkt. Ook zelf geschreven muziek mag niet ontbreken en het publiek wordt hier en daar getrakteerd op een kleine muzikale masterclass.

  tekst: Diederick Ensink | regie: Vincent van den Elshout | muziek: Diederick Ensink e.v.a.

 • vr 8 okt 2021
  Optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch

  Roué Verveer

  "Zo Goed Als Nieuw"

  Roué Verveer is een cabaretier die nergens problemen in ziet, daar grappen over maakt en zo elke zaal plat speelt. Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel naar huis. Niet voor niets behoort Verveer al jaren tot de grote jongens in cabaretland.
  ‘Zo goed als nieuw’, zijn negende avondvullende programma, wordt weer op-en-top Roué. Niks geen gekke dingen, gewoon zoals je hem gewend bent: optimistisch, vrolijk, diepzinnig en hilarisch. Koop je kaarten en zet je schrap voor een zo goed als nieuwe portie vlijmscherpe humor, slimme improvisaties, genadeloze zelfspot en hier en daar een kritische noot. Alvast warmdraaien? Beluister dan de eerdere shows van Roué op Spotify.

  LET OP: Deze voorstelling bevat een voorprogramma verzorgd door een opkomend cabarettalent! Roué heeft deze cabaretier zelf uitgekozen en hoopt dat u dit leuke extraatje kunt waarderen. Degene die vanavond in het voorprogramma staat is: Yunus Aktas.

  www.roueverveer.nl

 • wo 13 okt 2021
  De meest waanzinnige rock-musical waarbij alles weer een keer mag!

  de ROCKY HORROR SHOW

  Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan, Yoran de Bont e.a.

  De ROCKY HORROR SHOW is een absolute must-see. Een wereldwijd fenomeen genomineerd voor vijf Tony Awards. In deze krankzinnige cultmusical raakt het pas verloofde stel Brad en Janet verzeild in de wereld van de bizarre dokter Frank-N-Furter, zijn gespierde blonde supercreatie Rocky, zijn dienaar Riff-Raff en diens zuster Magenta. De stormachtige avond ontaardt in een regelrechte libidotest waarbij de seksuele escapades van Frank-N-Furter, Brad, Janet en Rocky vele grenzen doen vervagen. ‘Don’t dream it, be it’.

  De eerste musical uit de jaren zestig die toen al stond voor diversiteit en het aandurfde vrije seksualiteit uit te beelden. De show is een hysterische parodie op de klassieke science fiction- en B-horrorfilms en kent een lange traditie van interactie met het publiek, zoals met de wereldvermaarde cult-hit ‘The Time Warp’. Een show waarbij iedereen mee mag doen en alles weer een keer mag!

  script en muziek: Richard O’Brien | regie: Martin Michel | vertaling: Jeremy Baker | choreografie: Chiara Re | spel: Sven Ratzke, Ellen Pieters, Esmée Dekker, Samir Hassan, Yoran de Bont e.a. 

  • wo 13 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • wo 13 okt 2021 20:15 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • za 16 okt 2021
  Rumag de internetsensatie nu live in het theater!

  Rumag Theater-Event

  RUMAG gaat het theater in en het wordt gegarandeerd kut!

  De stem die al jouw diepste verlangens hardop uitspreekt en jouw gedachten altijd lijkt te kunnen lezen krijgt een eigen theatertour. Met meer dan een miljoen volgers is RUMAG het grootste social media platform van Nederland en is het de hoogste tijd dat we naar jullie toekomen.

  Van de haat aan je ex naar de liefde voor fastfood tot de gedeelde haat voor die ene collega. Tijdens de theatertour komt alles terug zoals je dat van RUMAG gewend bent. De RUMAG theatertour zal als een belevenis aanvoelen en dat komt mede doordat René Watzema de tour zal dragen en hosten. 

  Een gezonde mix van het randje opzoeken en er net overheen gaan. Een show waarin alle dagelijkse onderwerpen zoals: humor, seks, kleding en lifestyle aan bod komen. Wat er ook besproken wordt, we hebben overal een mening over en voor alles een oordeel klaar.

  Met elkaar zoeken wij elke show naar de RUMAG’er van de avond in de zaal en dat alles door gebruik van de gangbare quotes. Daarbuiten zullen er elke show gasten zijn vanuit de showbizz op het gebied van muziek en humor.

  • za 16 okt 2021 20:15 uur - 22:00 uur
   Grote Zaal
   Wachtlijst
  • za 16 okt 2021 20:15 uur - 22:00 uur
   Grote Zaal
   Wachtlijst
 • wo 20 okt 2021
  Volkomen geschifte familievoorstelling naar de megapopulaire bestseller.

  De Waanzinnige Boomhut van 52 Verdiepingen 7+

  Meneer Monster

  Ze zijn weer terug! Na het grote succes van ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen’, dat de ZAPP Theaterprijs en een Zilveren Krekel won, komt Meneer Monster terug met een nog stommer stuk. Andy en Terry’s boomhut is nu 52 verdiepingen hoog en bevat zo mogelijk nog meer fantastische uitvindingen. En dat is maar goed ook, want ze moeten een groot raadsel oplossen; Meneer Grootneus is op mysterieuze wijze verdwenen. De idioten belanden in een waanzinnig avontuur met een hongerige rups, een vijandig groentekoninkrijk en een honderd jaar durende Ninja-slakkenreis. “Na een uur in deze volkomen geschifte theaterboomhut stuitert jong en oud met een grote grijns op het gezicht de zaal uit.” (Theaterkrant over ‘13 Verdiepingen’)

  script: Richard Tulloch, naar het boek van Andy Griffiths en Terry Denton | scenografie: Morgana Machado Marques en Dymph Boss | spel: Chris Koopman, Olaf van de Ven en Christiaan Bloem | geluidsontwerp: Stijn Hoes | techniek: Marco Koppers | beeld: Studio Matusiak | coproductie van Meneer Monster & CDP Theatre Producers

 • vr 22 okt 2021

  Jan Rot

  OK Boomer

  In OK BOOMER gaat zanger en meestervertaler Jan Rot (1957) terug naar de jaren zestig. Hij koos voor elk jaar zijn favoriete lied en met topgitarist Laszlo Versteeg (1992) naast hem komen dan uiteraard Beatles, Stones, Who en Kinks voorbij, maar ook hits die je bijna was vergeten, naast een paar fijne eigen nummers. 

  En dan zijn er de herinneringen, weetjes en verhalen. 

  Met vertedering kijkt Jan terug naar zijn jaren in Indonesië als kind in een zendingsgezin, het verlof in 1967 waarin hij popmuziek ontdekte en besloot: ik word later zanger. 

  Dat kwam uit, en nu is hij inmiddels de zestig gepasseerd. Maar is dat erg? Hoe hou je zowel het jongetje in jezelf levend als dat je meegaat in de tijd? Ook dat hoort u in OK Boomer!

 • vr 19 nov 2021
  Iedereen heeft een beetje Anuar nodig in zijn of haar leven

  Anuar

  EERLIJK

  We hebben hem een tijdje moeten missen, want Anuar heeft drie jaar niet op de planken gestaan met een solovoorstelling. Maar hij is terug, met zijn zesde programma ‘EERLIJK’. Eerlijk gezegd was die drie jaar best wel lang, want iedereen heeft een beetje Anuar nodig in zijn of haar leven. Maar hij heeft in de tussentijd zeker niet stil gezeten; hij is vader geworden, heeft twee succesvolle boeken geschreven en is enorm gegroeid! Dat laat deze echte lefgozer, die als eerste Nederlandse comedian de voorpagina van The New York Times haalde, horen tijdens een avondje ongepolijste en rauwe stand-up.

 • wo 24 nov 2021

  Yentl en de Boer

  De Kampvuursessies

  Kom lekker binnen, we steken een fikkie aan en gaan muziek maken. Een beetje samen zijn, op afstand, maar super intiem. Omdat we zin hebben om onze mooiste en grappigste nummers te spelen. En om nieuwe liedjes voor het eerst te laten horen. Een kampvuurtje, binnen. Zonder rook. Want jongens, het blijft gewoon een theater he en straks heb je toch ineens de brandweer op het podium en dat is te druk.

  Yentl en de Boer zijn er weer klaar voor. Na twee synchroon geboren baby’s keert het muzikale cabaretduo weer terug op het podium met een verzameling van hun beste werk tot nu toe en gloednieuwe liedjes. 

  Je kunt Yentl en Christine kennen van hun muzikale bijdrages aan programma’s als Pauw, RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes, op de radio, van Frits Spits of via-via. Pers en publiek prijzen hun kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie. Niet voor niks ontving het cabaretduo de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied (Ik heb een man gekend) en werden ze genomineerd voor het nummer Stop de Tijd. De afgelopen twee theaterseizoenen toerde het duo door heel Nederland met hun bejubelde voorstelling Magie en brachten ze hun derde album Morph uit.

 • do 25 nov 2021
  Liefdesklassiekers uit de jaren zeventig.

  The 70’s Unplugged

  Love The One You’re With

  De gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van The 70’s Unplugged. ‘Love The One You’re With’ staat in het teken van nummers uit de jaren zeventig die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze klassiekers, vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor het muzikale fundament onder het repertoire van onder meer Crosby Stills Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, Eagles, James Taylor en Linda Ronstadt.

 • za 11 dec 2021
  Hommage aan Supertramp

  Supertrap

  Breakfast in America

  Na de succesvolle tournee ‘Live in Paris’ komt de Nederlandse band Supertrap dit seizoen opnieuw naar het theater met de geniale muziek van – je raadt het al – Supertramp. Het is namelijk op de kop af veertig jaar geleden de band zijn bestverkochte album ‘Breakfast in America’ uitbracht, met daarop hits als ‘The Logical Song’, ‘Goodbye Stranger’, ‘Breakfast in America’ en ‘Take the Long Way Home’. Om dit te vieren speelt Supertrap het album integraal, maar ook de beste nummers van de albums ‘Crime of the Century’, ‘Crisis? What Crisis?’ en ‘Even in the Quietest Moments’ komen voorbij.

  Theaterverkenner op bezoek
  Theaterverkenner Melisa van den Kommer (36) uit Heemskerk heeft Supertrap gezien op 7 maart 2020 in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Lees hier haar ervaring!

  Muzikanten: Hein van den Broek (zang, gitaar, mondharmonica), Arno van Broekhoven (zang), Bart Groenendijk (toetsen), Silvan Hijdra (gitaar), Leslie van der Heul (sax), Michel Leliveld (drums), Han Sie (bas) en Ebert Zwart (toetsen) | Regie: Remco Melles

 • do 16 dec 2021
  Ton Kas grapt voor de sterke maag

  Ton Kas

  Best of… Ton Kas

  Ja, je leest het goed: de beste fragmenten uit de eerdere drie shows van Ton Kas gaan de revue nog eens passeren. Maar dan helemaal anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Dus eigenlijk wordt dit een compleet nieuwe show, dat daar geen misverstand over ontstaat. Aan de opzet verandert nul komma nul: het wordt weer een totaal mallotige, melige avond met het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters en politieagenten. Grof en overdreven tot en met, pure flauwekul die niemand persoonlijk hoeft op te vatten. En dat is voor de verandering ook wel weer eens leuk.

  www.tonkas.nl

  • do 16 dec 2021 20:15 uur - 22:05 uur
   Grote Zaal
   Wachtlijst
  • do 16 dec 2021 20:15 uur - 22:05 uur
   Grote Zaal
   Wachtlijst
 • vr 17 dec 2021
  Muzikaal cabaret van twee twintigers die snakken naar een beetje kinderlijke magie

  Spruijt en Opperman

  Heimweeën

  Nog drie nachtjes slapen tot je verjaardag. Toeleven naar een dagje dierentuin of de grote vakantie. Hoe magisch was dat? Op welk punt in ons leven zijn we dat kwijtgeraakt? Wanneer heeft ons gezonde verstand de fantasie van de troon gestoten? Vanaf welke leeftijd wordt spelen kinderachtig? Hoe ouder en wijzer we worden, hoe meer de regie in handen komt van de saaie, serieuze, volwassenheid. Wat is er mis met af en toe een potje ‘Ik ga op reis en ik neem mee’? In hun tweede muzikale cabaretprogramma bezingen Spruijt en Opperman, twee twintigers die snakken naar een beetje kinderlijke magie, hun heimwee naar de tijd dat de verwondering nog de touwtjes in handen had.

  script, liedteksten en spel: Carlie Spruijt en Eva Opperman | muziek: Carlie Spruijt, Eva Opperman en Guus Westdorp | regie: Leon van der Zanden | decorontwerp: Anouk van Schie | lichtontwerp: Eelke Slooten

 • za 18 dec 2021
  De populairste kinderhelden van Nederland

  Ernst, Bobbie en de rest (4+)

  Ernst en Bobbie weten het niet meer

  De populairste kinderhelden van Nederland komen terug met een nieuwe meedoe- en meezingvoorstelling. In deze familieshow draait het zoals gewoonlijk om grappen, avontuur en muziek. Ernst en Bobbie doen ditmaal mee aan een bijzondere wedstrijd, met als hoofdprijs een droomvakantie. Wonder boven wonder winnen ze, maar van een beetje relaxt op een tropisch strand liggen komt niets terecht. Alles gaat mis en uiteindelijk belandt het duo in Amerika. Hoe dit allemaal afloopt, kunnen we niet verklappen, maar zeker is dat het weer een groot feest wordt waarbij alle bekende Ernst en Bobbie-hits voorbijkomen. De vorige voorstelling, ‘Geklungel in de jungle’, kreeg vijf sterren in Algemeen Dagblad: “Een theaterbelevenis voor jong én oud, waar geen spelcomputer tegenop kan.” 

  script, liedteksten, regie en muziek: Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende

 • do 6 jan 2022
  verplaatst vanwege corona-maatregelen
  Nederlands populairste stewardess vliegt het theater in

  Co with the flow

  Co Trum

  ‘Fasten your seat belts’: Nederlands’ populairste stewardess Co neemt je mee aan boord van een wervelende show over haar turbulente leven in de lucht. Een dagje shoppen in New York, je kleurtje bijwerken op de Malediven? Of heb je vliegangst?
  Co Trum kreeg nationale bekendheid met haar vlogs ‘Co with the flow’, met een sky high aantal volgers en een nominatie voor de Gouden Televizier-Ring in de categorie ‘Online-videoseries 2019’ als gevolg. Co bezoekt niet alleen de mooiste bestemmingen, maar heeft ook een neus voor de leukste winkeltjes ter wereld. Met aanstekelijke humor en in vliegensvlug tempo dient ze smeuïge anekdotes, een cursus vliegangst en ontroerende verhalen op. En na afloop weten we ook waar de beste tandpasta, de mooiste slippers en de lekkerste zwarte zeep van de wereld te krijgen zijn.

  “Welkom aan boord, maak uw stoelriemen vast, klap het tafeltje in en zet uw rugleuning rechtop!”. Onze bestemming is een heerlijke avond in het theater.

  script: Leon van Uden en Co Trum, Regie: Leon van Uden, Choreografie: Ilse van den Heuvel

  • do 6 jan 2022 20:15 uur - 21:30 uur
   Grote Zaal
   Tickets
  • do 6 jan 2022 20:15 uur - 21:30 uur
   Grote Zaal
   Tickets
 • za 8 jan 2022

  Vuile Huichelaar

  Omdat Ik Zoveel Van Je Hou En Andere Foute Liedjes!

  Informatie over deze voorstelling is (nog) niet beschikbaar.

 • vr 14 jan 2022
  ‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens

  Grand Old Country

  The Blue Grass Boogiemen en Cor Sanne

  De samenwerking van The Blue Grass Boogiemen met Cor Sanne brengt een gezelschap van vijf muzikanten op de been met een ongekende passie voor de hartverscheurende muziek uit het gouden tijdperk van country en rock-‘n-roll. Zij scharen zich rond een oldtime microfoon en voeren u terug naar de jaren vijftig en zestig, de hoogtijdagen van muzikanten als Johnny Cash, Hank Williams, John Denver, Merle Haggard, Don Williams, Bill Monroe, Elvis Presley, Ricky Nelson en Roy Orbison. 100% akoestisch én authentiek wat instrumentatie en zang betreft en met kleding die zo uit een oude Amerikaanse film lijkt te komen. Want ‘Grand Old Country’ is een hartzaak, zo puur krijg je het nergens.

  www.bluegrassboogiemen.nl

 • do 10 feb 2022
  Portugees temperament en Drentse nuchterheid

  Rosa da Silva

  Daar moet je heen

  Na het afgetekend winnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival komt Rosa da Silva met haar eerste avondvullende programma. Ze neemt je mee naar 1995: toen ze als klein meisje meedeed aan de Mini Playbackshow, klonk er gelach om haar geboortedorp Klazienaveen. Toen wist ze: er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Om een ster te kunnen worden, moet je je anders voordoen dan je bent. Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos in ‘Daar moet je heen’. Met Portugees temperament en Drentse nuchterheid bezorgt ze ons plaatsvervangende schaamte en maakt de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie akelig herkenbaar.

  tekst: Rosa da Silva | regie: Titus Tiel Groenestege | muzikant: Remko Wind | muziek: Daniël Lohues, Rosa da Silva en Remko Wind

 • za 12 feb 2022
  Herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers.

  Tis Hier Geen Hotel

  Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth

  Gesmijt met deuren, snoeiharde muziek, altijd een weerwoord, rotzooi in de badkamer, chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door een emotionele rollercoaster en wordt je aanwezigheid vooral gewaardeerd als koelkastvuller, doorlopende pinautomaat of taxichauffeur op afroep. In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Want het is hier verdomme geen hotel! De voorstelling is gebaseerd op de populaire website tishiergeenhotel.nl van Saskia Smith en Martine de Vente. De regie is in handen van Jeroen Woe, de helft van cabaretduo Van der Laan & Woe.

  Theaterverkenner op bezoek
  Theaterverkenner Claudia Veldt Kraakman (42) uit Heerhugowaard heeft 'Tis hier geen hotel' gezien op 4 februari in IJmuiden. Lees hier haar ervaring!

  Recensies
  Musicalnieuws
  Audities.nl

  De dames van Tis Hier Geen Hotel schuiven regelmatig aan bij verschillende televisie en radio programma’s, waaronder 5 Uur Live en Spijkers met Koppen.

 • do 17 feb 2022
  Gangmaker in aardigheid

  Milo Berlijn

  Mens erger je niet!

  Lange rijen bij de kassa, hufterigheid in het verkeer, de constatering dat er te weinig Spaanstalige zangeressen in de Top 2000 zitten… Er is genoeg om ons druk over te maken. Maar waarom zouden we het leven zo serieus nemen?   

  Mens erger je niet! Dat is de lachspiegel die Milo Berlijn, ‘gangmaker in aardigheid’, ons voorhoudt. Aan de hand van hilarische en rake voorbeelden laat hij zien hoe we elke dag weer genadeloos onze eigen frustraties organiseren. 

  Het moet anders en dat begint bij onszelf. Vanuit het besef dat een positieve actie altijd leidt tot een positieve reactie. Of je een bijzondere, leuke, gave dag hebt, heb je zelf in de hand. Milo Berlijn - al jaren een veelgevraagd spreker op het gebied van menselijke interactie - staat nu in het theater. Hij confronteert, reageert en inspireert. Rauw cabaret dat het hart aanspreekt.  

  Heb je weleens gevraagd aan iemand die trekkebenend aan de bar ging zitten wat er met hem gebeurd is? Sterker nog, heb je zo iemand dan ook spontaan een troostbiertje aangeboden? Milo wel. Hij vertelt er aanstekelijk over. De verblufte respons van de persoon in kwestie, de bijval van de omstanders. Mens erger je niet!

Cookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om het gebruik van de website te analyseren, om het mogelijk te maken content van derden af te beelden, zoals ook video’s, en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stemt u hiermee in. Als u niet akkoord bent, kunt u via de knop ‘Instellingen aanpassen’ uw voorkeuren opgeven. Meer informatie…

Cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren en om de ervaring op de website te verrijken. Bijvoorbeeld media van derde partijen, zoals video's, gaan vaak gepaard met cookies. Ook houden we statistieken bij om de site doorlopend te verbeteren. Cookies worden ook gebruikt om informatie rond onze marketing-activiteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk uit te kunnen uitvoeren.

Cookie instellingen