Kennemer Theater

Supertrap is 5 november 2022 in het Kennemer Theater te zien

Theaterverkenner Melisa van den Kommer (36) uit Heemskerk heeft Supertrap gezien op 7 maart 2020 in Schouwburg de Meerse in Hoofddorp. Lees hieronder haar ervaring!

Breakfast in America, ‘teksten met fantastische zelfspot’

In de Nederlandse productie “Breakfast in America”, vernoemd naar het gelijknamige album van Supertramp, speelt de 8-koppige band Supertrap de sterren van de hemel. Alle liedjes van het album ‘Breakfast in America’ komen stuk voor stuk aan de beurt, aangevuld met een repertoire van de albums ‘Crisis? What crisis?’ en ‘Crime of the Century’.

Vanwege mijn geboortejaar ben ik zelf niet erg bekend met de liedjes van Supertramp, maar ik heb de nummers uit deze voorstelling ervaren als tijdloos en swingend. Én, zoals één van de leadzangers van Supertrap Hein van den Broek goed uitlegt, hebben de teksten hier en daar ‘fantastische zelfspot’; ik houd ervan! Op een bescheiden, respectvolle en nuchtere wijze weet de band Supertrap de liedjes feilloos te coveren. Bereid je voor op momenten van ontroering, want ondanks dat álle liedjes spot on worden gezongen, heeft een enkele de meerwaarde van kippenvel. Met speciale aandacht voor de saxofonist Leslie van der Heul, want zijn solo’s waren werkelijk fantastisch!

Kortom: een (her)beleving van de jaren 70, een moment van ontspannen achterover leunen en genieten van diverse nummers van Supertramp, fijntjes gebracht door Supertrap. Zeker een aanrader voor iedereen die de jaren 70 wil herbeleven én voor iedereen die de muzikaliteit van dit genre kan waarderen.