Kennemer Theater

Tis hier geen hotel is 29 december 2021 te zien in het Kennemer Theater

Theaterverkenner Claudia Veldt Kraakman (42) uit Heerhugowaard heeft 'Tis hier geen hotel' gezien op 4 februari in IJmuiden. Lees hieronder haar ervaring!

Tis hier geen hotel; Lachen om de puberteit

Hoe overleef je als ouder de puberteit?! In deze voorstelling gaan we het volgens de makers zien… Ik als moeder van twee pubers sta open voor adviezen en mocht het niks opleveren dan hoop ik in ieder geval een avondje lekker te lachen!

De voorstelling begint met een area over het leed dat puberteit heet. De puber ideeën over eten (donuts, chips en cola zijn toch eten!), communiceren (boeien! ), opruimen (veel te moe voor) er komt van alles voorbij en de toon is gezet. De area wordt vol overgave gezongen door Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth. Laatst genoemde is duidelijk het zangtalent van de drie en dat mag ze ook veelvuldig laten zien tot mijn genoegen. Vooral de minutenwals over de eetgewoontes van menig puber maakt indruk. Niet alleen herkenbaar, maar ook ontzettend lollig en vakkundig gezongen!

Dat ouders en pubers een compleet andere taal spreken was mij wel bekend en met dit gegeven wordt heerlijk de draak gestoken. De dames noemen het puber translate. Hilarisch en nog leerzaam ook! Hadden alle puberouders maar zo’n tolk in huis!

Tussen de sketches door worden dagboekfragmenten voorgelezen uit de eigen puberteit. Voor menig ouder uit de jaren 80 herkenbaar. Verliefdheden, onbegrip naar ouders, Uitgaan; allemaal thema’s die ook nu spelen maar hoe anders ervaren wij dit als ouders.

Hoogtepunt was het stukje over Fortnite. Bijna elke puberouder heeft er mee te maken. Je kind verliest zich volledig in een fantasie wereld en gaat daar helemaal in op. Geweldig hoe beeldend Ellen en Dianne dit stuk spelen! En net als het spannend wordt is daar weer die moeder die roept ; “ETEN’ . Ja moeders willen nou eenmaal op tijd eten!

De voorstelling is een aaneenschakeling van liedjes, sketches en beschouwingen over de puberteit. Het werd een avondje heerlijk lachen.