Naamswijziging: Earth, Wind & Fires is vanaf heden The Chicago Funk

Afgelopen periode heeft TV zender SBS6 het TV programma The Tribute- Battle of the bands plaats gevonden. In deze 6 afleveringen tellende TV waarbij men op zoek gaat naar de Beste Tribute act van Nederland hebben wij mee gestreden onder de naam “Earth,Wind& Fires – The Mighty Elements band”.

Inmiddels is de TV show afgelopen en zijn zij door het advocaten kantoor van Earth,wind&Fire en de efgenamen van Maurice White op het feit gedrukt dat de naam (alsmede logo en webpagina) die zij in het programma gevoerd hebben ernstige gelijkenissen heeft met de naam van de Band aan wie wij de tribute brachten.

Door deze gelijkenis werden zij er op geattendeerd dat dit momenteel verwarring teweeg brengt en op juridisch gegrond verzoek heeft het ons per direct doen besluiten om de naam die wij in het TV programma gebruikte (alsmede het logo en webpagina) stil te leggen en per direct in samenspraak met het Advocaten kantoor van Earth,Wind&Fire & de erfgenamen van Maurice White een naamsverandering door te voeren.

De band heeft niet de ernst van dit geheel ingezien omdat zij alleen maar de beste tribute en ode aan de in hun ogen geliefde band wilden maken, en meerdere bands in het TV programma een naam gebruikte met een duidelijke link naar de originele band.

Vanaf heden willen zij jullie dan ook met trots aangeven dat zij als: The Chicago Funk verder zullen gaan.

Waarom “The Chicago Funk”?
Chicago is the plaats waar Wijlen Maurice White als studio muziekant voor Chess Records heeft gewerkt en vandaaruit “the Salty Peppers” is begonnen een band die later onder de naam Earth,Wind&Fire verder zou gaan. 

En de Funk is een muziek stroming/ stijl die kenmerkend is door de basslijn en ritme sectie.

Uiteraard neemt deze naamsverandering niet weg dat de voorliefde voor de originele band in hun bloed blijft zitten en zij als “The Chicago Funk” nog steeds hun helden van toen en nu willen blijven eren door hun muziek ten gehore te brengen.